JIM JONES - RACE WITH THE WIND

n Europa zal de naam van Jim Jones nu niet direct lichtjes doen gaan branden, in de VS heeft deze Jones, geboren Texaan en woonachtig in New Mexico, een zekere status. Niet voor niets won Jones in 2014 The Western Music Association's Male Performer of the Year Award. Race With The Wind is zijn negende album en naast zijn singer-songwriter skills is Jones een wereldwijd bekend schrijver met zijn trilogie The Jared Delany. In zijn schrijven ontpopt Jones zich als een echte western schrijver en dus is het niet vreemd dat dit thema ook een rode draad vormt voor de teksten op zijn muzikale werk.

Ongetwijfeld gaat Race With The Wind weer hoge ogen gooien in de amerikaanse country charts want het plaatje refereert aan het ultieme gevoel van vrijheid, toch een thema wat de Amerikanen erg hoog hebben zitten en als het ware ingebakken zit in de genen. Ook is het album te ervaren als een waardevol eerbetoon aan het oude westen, ook een thema dat de weemoedige gevoelens zeker zal aanspreken. Met teksten over vee, paarden, cowboys en het schitterende landschap van Texas en New Mexico weet Jones je een album lang te intrigeren, gecombineerd met een persoonlijk en historisch perspectief en een zachte, uiterst charmant klinkende stem.

Jones is een multi instrumentalist pur sang want behalve zijn stem en gitaar bespeelt hij de mandoline , dobro, basgitaar en de piano. Tel daarbij op zijn keuze voor topmuzikanten als Amy Blackburn (fiddle) , Randy Huston op cello en de lieflijke samenzang met Susan Clark en dan weet je dat je de ultieme western folk plaat in huis hebt. Met liedjes als Good Ride, Rustler´s Moon en Common Ground is het heerlijk achterover leunen en genieten.

Ferenc Koolen

` There´s no doubt; Race With The Wind  will throw high eyes in the American country charts again because the album refers to the ultimate feeling of freedom, yet a theme which the American want´s to listen to. The album is also experienced as a valuable tribute to the old West, also a theme that the wistful feelings will certainly appeal to. With lyrics about livestock, horses, cowboys and the beautiful landscape of Texas and New Mexico this album will intrigue you, combined with a personal and historical perspective and a soft, charming sounding voice.´

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video