PIE EYED PETE – WORKINGMAN’S PARADISE

‘Pie Eyed Pete’ is het geesteskind van Pete Cimbalo uit het Amerikaanse Chicago, Illinois, een singer-songwriter van rock-, country- en Americana-nummers. Hij is al bijna vier decennia actief in de muziekwereld en heeft een aantal albums op zijn palmares staan, waaronder “Dandelion Wine” uit 2006 en “Lake County All-Star” uit 2010.

Zijn nieuwste plaat heet “Workingman’s Paradise” en bevat twaalf nummers waarvan hij er zelf voor elf zowel tekst als muziek heeft geschreven. Vrouwtje Sheila zingt backing vocals op de helft van de songs op deze cd en Pete speelt op basgitaar en op elektrische gitaren bij de liedjes.

Onze selectie van beste nummers op deze plaat bestaat uit de openingstrack en eerste single “Lay Me Down”, “Everything (Sing Your Favorite Song)”, countryballad “I’ll Be Home Soon”, het stevig rockende “Pot In My Car” en slotsong “Maybe It’s Time”.

De enige niet door Pete Cimbalo zelf gecomponeerde song die hij op “Workingman’s Paradise” brengt is het nummer “From A Soaking Skull” van de Amerikaanse indie rockmuziek spelende singer-songwriter Ike Reilly, die trouwens zelf ook op harp meespeelt op “Life, Love, Luck”, een ander nummer van deze cd.

‘Pie Eyed Pete’ Cimbalo speelt zelf bovendien ook al sinds vele jaren op de basgitaar in diens begeleidingsgroep ‘The Ike Reilly Assassination’, maar af en toe permitteert hij zich ook wel eens een muzikaal zijstapje door deze soloplaten uit te brengen.

(valsam)

Artiest info
Website