SCOTT HENDERSON – VIBE STATION

Samen met bassist Travis Charlton en drummer Alan Hertz heeft de jazzgitarist Scott Henderson met het door hem zelf geproduceerde album “Vibe Station” een mix van jazz-, rock- en bluesnummers op de buitenwereld losgelaten.

Met in totaal negen eigen composities klinkt dit in Los Angeles opgenomen album heel klassiek, maar toch ook wel wat vernieuwend, hoewel we het als liefhebbers van vocale hoogstandjes nog altijd een beetje vreemd vinden om gedurende een kleine 70 minuten naar een instrumentale jamsessie van gitaar, bas en drums te luisteren.

De eind augustus 61 jaar wordende Scott Henderson speelt sinds 1984 leadgitaar in de ‘jazz fusion’-groep ‘Tribal Tech’ uit Los Angeles waarmee hij in totaal tien platen heeft opgenomen. Hij stond ook op het podium als gitarist in de begeleidingsgroep van jazzlegende Chick Corea. In 1994 lanceerde hij zijn eerste soloplaat “Dog Party” en hij bracht daarna nog vier andere soloplaten uit, waarvan “Vibe Station” de meest recente realisatie is die volgt op het tien jaar geleden uitgebrachte “Live!”.

Over de individuele tracks op deze cd valt niet zoveel te vertellen. Daarom verkiezen we ook om niet teveel in detail te gaan en u gewoon één van de nummers op video te laten ervaren met het bijna 9 minuten durende “Sphinx”. Op slotnummer “Chelsea Bridge” na klokken alle tracks op dit album trouwens pas af na 7 à 9 minuten en elk nummer bulkt van de gitaarriffs en funky jazz-grooves.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video