SURRENDER HILL – SURRENDER HILL

 

‘Surrender Hill’ is de naam van een nieuw ‘man en vrouw’-duo singer-songwriters uit Arizona. Het is eveneens de titel van het debuutalbum dat Robin Dean Salmon en Afton Seekins samen hebben opgenomen. De plaat bestaat uit dertien eigen composities en positioneert zich qua muzikale voorkeur in de genres country en countryrock, samen ook wel eens onder de verzamelnaam ‘Americana’ gebundeld.

De akoestische gitaar speelt een vooraanstaande rol in de nummers op “Surrender Hill”. Afton zingt en zorgt voor de percussie, Robin zingt en speelt op gitaar, bas en orgel en Gabriel Rhodes is de drummer van dienst, terwijl Dan Bresnan voor de countryrocksong “Long Dirt Road” een stukje op zijn mandoline mag komen meespelen.

Dit is de eerste plaat van het liefdesduo, maar de in Zuid-Afrika geboren en door de daar heersende ‘Apartheid’ in 1977 naar Amerika uitgeweken Robin Dean Salmon heeft al een uitgebreide discografie op zijn naam staan met tien soloplaten die tussen 1987 (“Fall Out”) en 2013 (“Blackbird”) op de markt zijn verschenen. Hij deelde in de voorbije decennia het podium met grote sterren als Rodney Crowell en Cyndi Lauper.

Toch zijn het op deze plaat vooral de individuele stemmen van Robin en Afton en het perfecte samenvloeien van hun zang die de meest opvallende kenmerken in deze liedjes van het privé en muzikale koppel zijn. De eerste song op “Surrender Hill” is het op de video te beluisteren nummer “Sunday Morning”.

Daarna volgt één van onze favoriete liedjes op deze plaat met de schitterende countryballad “Love Will Shine On Me”. De absolute nummer twee op het lijstje van favoriete songs is het heerlijke “Sad Love” dat Afton Seekins emotievol tot een vocaal hoogstandje verheft. Maar er staan zeker nog een aantal andere pareltjes op deze cd met o.a. de door Afton alleen gezongen liefdesballad “It’s You”, het romantische “I Wish I Had A Rose”, het harmonieuze “Goodbye Days”, duetten “Welcome Home” en “Echo Of You” en de voor dit album a-typisch swingende rocksong “Mercenary”.

Het is een persoonlijke mening, maar ik hoop dat Robin Dean Salmon me de vergelijking met de Britse alt.country singer-songwriter Michael Weston King (van ‘The Good Sons’) niet zal kwalijk nemen. Die heeft met Lou Dalgleish trouwens ook een zingende partner waarmee hij momenteel het succesrijke duo ‘My Darling Clementine’ vormt, misschien wel de Britse tegenpool van ‘Surrender Hill’.

(valsam)

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
SURRENDER HILL
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime hier zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video