NANCARROW – SIMPLE THINGS

 

De nu 26-jarige Graham Nancarrow groeide op in een Californische boerderij op nauwelijks enkele kilometers van de hagelwitte stranden. Als kleuter leerde zijn vader hem kennismaken met de muziek via de platen van Elvis Presley. Hij wist al gauw dat hij ook zanger en liedjesschrijver wilde worden. In zijn tienerjaren maakte hij deel uit van een aantal punk- en rock’n’rollgroepjes en op 23-jarige leeftijd besloot hij om een serieuze muzikale bocht te maken door resoluut te kiezen voor de countrymuziek en door samen met een paar vrienden de groep ‘Nancarrow’ op te starten in San Diego.

Ze begonnen wat schuchter met twee ep-tjes “Valley Of The Deer” in 2012 en “Heart” in 2013, maar nu is er een twaalf songs tellende full-cd op de markt gebracht onder de toepasselijke titel “Simple Things”. ‘Nancarrow’ bestaat anno 2015 uit zes leden met Graham Nancarrow als frontman en songschrijver, gitarist Buzz Campbell, lap- en pedal steelspeler Russel Hayden, pianist-organist Joey Guevara, bassist Joe Weisiger en drummer Ron Kerner.

Het debuutalbum “Simple Things” werd in een studio in California opgenomen onder de supervisie van opnameleider en producer Mike Butler. De typische Zuiderse en vrij nasale countrystem van Graham Nancarrow is uitermate geschikt voor deze vrij traditioneel klinkende countryliedjes die weliswaar in het zonnige Californië en niet in Nashville, Tennessee tot stand zijn gekomen.

De songs op deze plaat zijn voornamelijk uptempo gebrachte countryrocknummers met “Sprinklers”, “15 Til 40”, “Tennessee”, “Summertime”, titeltrack “Simple Things”, “Goldie Girl”, “California Plates”, “Maria” (zie video), “Fishin”” en een tributenummer voor en over “Elvis”. Tussendoor brengen de heren van ‘Nancarrow’ eveneens enkele gesmaakte countryballads in “Room For You” en “25 To Life”, twee nummers waarin we gelijkenissen met het werk van Dwight Yoakam menen terug te vinden. Als goed gemaakte traditionele countrymuziek uw voorkeur wegdraagt, dan zult u deze debuutplaat van ‘Nancarrow’ zeker weten te smaken.

(valsam)

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
NANCARROW
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime hier zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

Artiest info
Website  
 

Label: RANDM Records

video