THE PALOMINOS – SWEET MISERY

Het country en honky tonk spelende kwartet ‘The Palominos’ heeft zijn thuisbasis in Chula Vista in de buurt van San Diego in Zuid-Californië. Zanger-gitarist Lance Hawkins, gitarist Thomas Zureck, diens broer, bassist en banjospeler James Zurek en drummer Craig Packham begonnen al in 2006 met het spelen van hun favoriete muziek op feestjes, maar ze debuteerden pas op plaat in 2013 met het uit zes liedjes samengestelde minialbum “Come On In”. Ze zijn nu weer helemaal terug in de belangstelling gekomen met hun tweede cd “Sweet Misery” die deze keer een volwaardig album kan worden genoemd.

De vijftien 2 à 3 minuten durende nummers op deze plaat werden begin dit jaar met producer Mike Butler opgenomen in de ‘Lost Ark Studio’ in Californië. De toepasselijke openingstrack “Hello” laat je al meteen horen wat je van deze cd van ‘The Palominos’ mag verwachten: hartverscheurende countryballads en uptempo fifties en sixties geïnspireerde country- en honky tonk-nummers die het best zullen gedijen op de bij voorkeur houten dansvloeren.

De lap steel van producer Mike Butler en de pedal steel van gastmuzikant Rick Schmidt zorgen bij de meeste tracks op dit album voor de zo typische countrysound, terwijl de banjoklanken van James Zurek en de fiddles van gastspelers Anna Levitt en Jamie Shadowlight de hier aanwezige honky tonk-songs beter kunnen verklaren.

Qua thema’s gaan de liedjes op “Sweet Misery” over de traditionele liefdesperikelen, variërend van tot over de oren verliefd worden tot pijn en liefdesverdriet omdat het toch niet is geworden wat ervan werd verwacht. Songtitels als “I Don’t Care Why You’re Crying”, “(My Permanent Address Is) Lonelyville”, “No One’s Gonna Love You Like I Do”, “To Be With You Again” (zie video), “In A Moment Of Weakness”, “You’re Gonna Lose Her” en “I Take The Blame” zijn in dit verband haast zelfverklarend te noemen.

‘The Palominos’ gaan op dit album resoluut voor de retrosound die artiesten als Hank Williams, Buck Owens of Merle Haggard in de voorbije decennia wereldberoemd heeft gemaakt. Daarbij verkiezen zij om hun songs in een wat moderner kleedje te presenteren, iets wat hen wat ons betreft hier en daar een aantal vergelijkingspunten met o.a. ‘The Mavericks’ of ‘The Avett Brothers’ kan opleveren. Wat als een paal boven water staat is dat “Sweet Misery” een prima plaatje is voor drie kwartier luister- en dansplezier.

(valsam)

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
THE PALOMINOS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime hier zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: RANDM Records

video