DAVID STARR & BEN HARIS

 

“ Arkansas Blues… “

David Starr is een multi-instrumentalist en singer-songwriter uit Cedaredge, Colorado. Zijn muziek is een amalgaam van Americana, blues, country rock en rock. Vanaf zijn veertiende treedt hij lokaal al op. Starr was drummer en zanger in verschillende bands in NW Arkansas, voor dat hij begin jaren ’80, gitaar speelde. In Cedaredge baat Starr een gitaar winkel uit en promoot hij live muziek. Starr werkt als songwriter en gitarist samen met songwriter Joan Oates (“Hall & Oates”). Tot 2013 trad Starr op met de “David Starr Band”, om zich daarna meer op zijn solo carrière te gaan toeleggen. 

Op zijn nieuwe album werkt David Starr samen met gitarist Ben Harris. Op één nummer van Kenny Edwards na, schreef Starr alle songs. Starr en Harris zijn beide afkomstig uit Arkansas en hebben hun roots in de Delta blues, country rock, jazz en R & B. het duo ontmoette elkaar tijdens de gitaarlessen van Starr in Little Rock in 1998. Niettegenstaande Starr in Colorado woont en Harris in NW Arkansas, touren ze heel vaak samen. De CD die ze nu samen opnamen, reflecteert goed wat ze samen live brengen. Op het album zingt Starr en speelt hij akoestische gitaar en Harris elektrische gitaar, behalve op “Fever” en  “Life After You”.

Dat Starr een begaafd singer-songwriter is laat hij al in de opener ”Alive Again” horen, waarin hij ons probeert te overtuigen, dat we ons weer beter kunnen gaan voelen, als we hem volgen. Starr’s songs zijn geen opgewekte songs, maar ingetogen herkenbare verhalen. Ben Harris’ taak is de sfeer met zijn elektrische gitaar inkleuren, met onopvallende, maar warme akkoorden. Als je naar ”Feel Like Coming Home” luistert, kan je even in het hart van de singer-songwriter kijken. Dit geldt ook voor het eerste volledig akoestische nummer ”Life After You” en ”Don’t Take It All” dat hierna volgt. Als Harris ”Ezra Came To Call” op elektrische gitaaropent, voel je dat de sfeer omslaat en volgen er meerdere bluesy escapades. Kenny Edwards’ ”Fever” is het tweede volledig akoestische nummer, dat na het luisteren nog ruime tijd blijft hangen. ”Change Your Mind” is de afsluiter van deze rij van tien “Arkansas Blues”. 

David Starr is een meester singer-songwriter, die je met zijn begeleider Ben Harris uitnodigt om onder te gaan in zijn leefwereld, die ook raakvlakken heeft met de dingen die we soms ook persoonlijk moeten ondergaan. Voor een uitstekende sessie singer-songwriter / Americana, moet je zeker eens bij David Starr & Ben Harris zijn.  

Eric Schuurmans

 

Album track list: 1”Alive Again” - 2”Could Have Run Together” - 3”Pilgrim Plains” - 4”My Favorite Color” - 5”Feel Like Coming Home” - 6”Life After You” - 7”Don’t Take It All” - 8”Ezra Came To Call” - 9”Fever” [Kenny Edwards] - 10”Change Your Mind” – All songs by David Star unless [9] – Produced by David Star

Line-up:
David Star: vocals, guitars
Ben Harris: guitars

Discography David Starr:
2003 : Broken 9
2004 : Time And Contrition
2010 : Songs From The Witness Tree
2011 : Underneath The Clear Blue Sky (The David Starr Band)
2013 : Alive Again
2015 : David Starr & Ben Harris (with Ben Harris)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video