THE SIDNEY GREEN STREET BAND -  SGSB

 

Als vier kameraden met dezelfde voorkeur voor muziek, elkaar ontmoeten in een club in New Jersey, dan is er vlug een vonk die overspringt. Ik spreek hier over Lance Doss (gitaar), Steve Holley (drums), Justin Jordan (gitaar) en Paul Page (bas) of samen over de “Sidney Green Street Band” (SGSB). Hun muziek is op Southern Rock gebaseerd met R&B en jazz invloeden.

Gitaristen Lance Doss en Justin Jordan zijn het hart van deze gitaar rock band. Lance Doss verbleef lange tijd als muzikant in Key West, Florida, Chicago en New York. Doss tourde enkele weken in Europa met John Cale. Doss treedt ook solo op in de regio NY, NJ en Alabama. Justin Jordan is al meer dan twintig jaren muzikant en speelt buiten gitaar ook mandoline en dobro. Jordan tourde al met Sean Fleming, “Flo & Eddy” (“The Turtles”), Shirley Allston Reeves (“Shirelles”) en Gary US Bonds.

De ritme sectie bestaat uit de legendarische drummer Steve Holley (Paul McCartney & Wings, Elton John, Joe Cocker en Ian Hunter) en bassist Paul Page (Ian Hunter, John Cale, Dion, Gary US Bonds). Bassist Paul Page werkte verder al samen met Popa Chubby, Ruth Gerson, Bo Diddley, Del Shannon en Ben E. King. Drummer Steve Holley is al sinds 1970 muzikant. Hij werkte verder al samen met Kiki Dee, Jullian Lennon, Tommy Shaw, Dar Williams, Ben E King en Chuck Berry.

“SGSB” is het nieuwe, het tweede album van “The Sidney Green Street Band” dat in de ‘Shorefire Recording Studios’ in Long Branch, NJ, opgenomen werd. Met elf eigen nummers vliegen ze er, alles in eigen beheer houdende, in. ”Bye Bye Bye” is de nog wat rustige, aftastende opener. Hierna volgt ”Sadie”, een vlotte, klassiek in de oren liggende poppy rocker, die zeker zal scoren. Het nummer zou geïnspireerd zijn door de comic “Dogpatch” van All Capp uit 1937. Een eerste en lange rustpauze komt er met het uitgesponnen goddelijke ”Divine”. ”Get It Back” dat hierna volgt is een van de sterkere nummers op het album. Het nummer rockt en de gitaren stomen. Met ”One Good Kiss” krijgen we de wat meer funky kant van de band te horen, terwijl er met een oog naar de dames gelonkt wordt. Het einde van de track groeit naar een beheerste gitaren climax toe. Alabama's interpretatie van de muziek in de clubs in Baltimore wordt per definitie ‘BamaBounce’ genoemd. Zou dit gegeven aan de basis van ”Bama Bounce” liggen? Vertel het me… Soms is het nodig om alles nog eens te overdenken en na te denken over hoe het verder moet. SGSB doet dit rustig rockend in ”Some Things Ain’t Never Gonna Change”. Met de country rocker ”Payin’ The Price” kijkt de band in eigen boezem en bekend ze schuld. Als SGSB ”My Pride” in zet, voel je al direct dat de sfeer goed zit. We gaan voor een goed einde moet de band gedacht hebben. Met ”Consumer” slagen ze hier uitstekend in. De gitaren duelleren, de beat zit strak en de zang is van een goede kwaliteit. Wat moet een rock song meer hebben? Ballen!

Voor de liefhebbers van stevige gitaar rock, met een Southern en bluesy randje, is “SGSB” van “The Sidney Green Street Band” het album dat voor jullie klaar ligt.

Eric Schuurmans

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
THE SIDNEY GREEN STREET BAND
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime hier zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Album tracks: 1”Bye Bye Bye” - 2”Sadie” - 3”Divine” - 4”Get It Back” - 5”One Good Kiss” - 6”Bama Bounce” - 7”Some Things Ain’t Never Gonna Change” - 8”Payin’ The Price” - 9”My Pride” - 10”Number” - 11”Consumer” – All songs by Lance Doss – Produced by The Sidney Green Street Band

Line-up:
Lance Doss: guitar, vocals
Steve Holley: drums, vocals
Justin Jordan: guitar, vocals
Paul Page: bass

Discography:
2011 : The Mall Tease Fall Can
2014 : The Sidney Green Street Band

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video