BROCK ZEMAN – PULLING YOUR SWORD OUT OF THE DEVIL’S BACK

 

Met al negen albums in zijn discografie kunnen we stellen dat de Canadese singer-songwriter Brock Zeman uit Carleton Place, Ontario als een gevestigde waarde in de muziekwereld mag worden beschouwd. In de voorbije tien jaar mocht hij het podium delen met een hele serie grote artiesten uit de roots- en Americana-muziekscène, waaronder Steve Earle, Fred Eaglesmith en ‘Blackie & The Rodeo Kings’.

Zijn tiende plaat “Pulling Your Sword Out Of The Devil’s Back” bestaat uit tien zelf gecomponeerde nummers en Brock Zeman tekende eveneens voor de productie van dit album, dat volgt op de cd’s “Me Then You” uit 2012 en “You Ain’t Crazy Henry Penny” uit 2011 die indertijd beiden voor ‘Rootstime’ met lovende kritieken werden overladen door collega-recensent (RON).

Tijdens de beluistering van de nieuwe songs op deze plaat valt meteen de energie en de passie op die Brock Zeman in zijn liedjes steekt. De basis van zijn songteksten is zelden fantasie, want de verhalen zijn vaak gebaseerd op persoonlijke ervaringen en observaties. Blair Hogan, zijn trouwe medewerker sinds vele jaren, is ook nu weer van de partij op elektrische gitaar, piano, orgel en mandoline, terwijl Ryan Weber op basgitaar speelt en Dylan Roberts de drums bespeelt.

Het album begint met de titeltrack waarin Brock Zeman eerst een parlando afsteekt met enkel celloklanken in de achtergrond, vooraleer de song langzaamaan bombastisch te laten exploderen. “Walking In The Dark” is daarentegen een typische Americana-song die ons even aan Elliott Murphy doet denken. Dan krijgen we het dynamisch rockende “Sweat” (zie video) en de ballad “Don’t Think About You Anymore” waarin bij ons herinneringen aan storyteller Townes Van Zandt opduiken.

Enkele andere, bijzonder catchy en hitgevoelige nummers op deze cd zijn “Some Things Stay”, het erg mooie “Little Details” en countryrocksong “Dead Man’s Shoes”: drie ideale liedjes om lekker luid door de boxen van de stereo te laten knallen.

In het emotionele “10 Year Fight” blikt Brock Zeman terug op een jaren geleden fout afgelopen relatie die er toe leidde dat de toenmalige geliefde nadien helemaal op het verkeerde pad terecht is gekomen. We durven hier te stellen dat zo’n lot niet zal beschoren zijn aan deze sympathieke Canadees, die met “Pulling Your Sword Out Of The Devil’s Back” alweer een puik schijfje heeft afgeleverd.

(valsam)

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
BROCK ZEMAN
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime hier zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Busted Flat Records

video