SHELBY LYNNE – I CAN’T IMAGINE

De Amerikaanse singer-songwriter Shelby Lynne heeft samen met haar eveneens zingende zus Allison Moorer een turbulent leven gekend. Haar vader was een leraar Engels en haar moeder ook al zangeres, maar het was de alcohol die het gezin jarenlang heeft geterroriseerd tot in augustus 1986 een familiedrama gebeurde. Vader Moorer schoot eerst zijn vrouw dood en pleegde daarna zelfmoord.

De toen 17-jarige Shelby Lynn Moorer en haar drie jaar jongere zus Allison werden als weeskinderen in de familie opgevangen. Die vreselijke belevenis heeft het leven van beide zussen zwaar getekend en in hun latere liedjes werd regelmatig naar deze gebeurtenis en zijn gevolgen verwezen. Het heeft hen echter niet weerhouden om een mooie muzikale carrière uit te bouwen, waarbij vooral Shelby Lynne als country- en popzangeres op veel bijval kon rekenen.

De nu 46-jarige Shelby Lynne nam haar eerste plaatje op in 1987. Dat was de song “If I Could Bottle This Up”, een duet met George Jones. Het was de directe aanleiding tot een platencontract en de release van haar debuutplaat “Sunrise” in 1989. Een hele serie albums volgde in de loop der jaren, waarbij haar meest succesvolle plaat “I Am Shelby Lynne” uit 1999 was, een alt.countryalbum dat haar een ‘Grammy Award’ opleverde en dat begin 2015 opnieuw werd uitgebracht.

Ook haar door Phil Ramone geproduceerde muzikale eerbetoon aan zangeres Dusty Springfield via het album “Just A Little Lovin’” kon haar in 2008 nog eens terug in het middelpunt van de muzikale schijnwerpers plaatsen. Haar laatste studioalbum “Revelation Road” dateert al van vier jaar geleden, maar daar komt nu verandering in, want Shelby Lynne zal haar dertiende plaat op de markt brengen onder de titel “I Can’t Imagine”.

Daarop staan tien zelf gecomponeerde nummers waar ze zelf meestal zowel muziek als tekst voor schreef, maar bij enkele liedjes ook hulp heeft gekregen. Zo schreef gitarist Ben Peeler mee aan de song “Sold The Devil (Sunshine)”, een zeer mooie countryballad. De Canadese zanger en songsmid Ron Sexsmith hielp Shelby Lynne bij het creëren van de muziek van het romantische popnummer “Love Is Strong” en met het schrijven van het meer ritmische liedje “Be In The Now”.

Pete Donnelly, de bassist, singer-songwriter en oprichter van de New Yorkse rockgroep ‘The Figgs’, speelde op piano bij het samen gecomponeerde en ingetogen gebrachte “Better” en hij zorgde voor elektrisch gitaarspel bij de schitterende albumtiteltrack “I Can’t Imagine” (zie video) die hij samen met Shelby Lynne heeft geschreven. De openingssong “Paper Van Gogh” is bovendien een ijzersterk nummer dat haar misschien opnieuw een plaatsje in de hitlijsten kan bezorgen. Dat zou zelfs kunnen gaan gebeuren met het totale album “I Can’t Imagine”. Het zou Shelby Lynne meer dan gegund zijn.

(valsam)

Shelby Lynne - I Can't Imagine - Official Music Video from Shelby Lynne on Vimeo.

 

Artiest info
Website  
 

Label: Rounder / Concord Music

video