SEA OF BEES – BUILD A BOAT TO THE SUN

“Build A Boat To The Sun” is de titel van het derde album dat de Californische zangeres Julie Ann Bee Baenziger uit Sacramento op de wereld heeft losgelaten, weliswaar onder haar pseudoniem ‘Sea Of Bees’. Ze debuteerde in 2010 met de cd “Songs For The Ravens” en lanceerde daarna in 2012 een tweede plaat met “Orangefarben”.

Zij componeert en zingt al haar liedjes zelf en ze speelt daarnaast ook nog op de belangrijkste voor de songs gebruikte instrumenten als gitaren, drums, bas en keyboards. Toch is er nog een heel arsenaal aan instrumentalisten die voor één van de nummers op deze plaat een bijdrage hebben afgeleverd en vooral harmony vocaliste Amber Padgett heeft een bijzondere rol gespeeld bij zes van de tien tracks op “Build A Boat To The Sun”, de cd die door John Baccigaluppi werd geproduceerd.

Muzikaal zouden we de sound van ‘Sea Of Bees’ hier en daar wel wat kunnen vergelijken met die van een band als ‘Sparklehorse’ of Jason Lytle’s formatie ‘Grandaddy’ en de stem van Julie Ann Bee roept meermaals herinneringen op aan die van Chan Marshall, aka ‘Cat Power’. Zij brengt mooie melodieuze en knap georkestreerde liedjes op deze cd waarbij vooral openingstrack “Test Yourself”, alt.rocksong “Karma Kard” en het uiterst catchy nummer “Dad” als uitschieters kunnen worden vermeld.

Maar ook de andere op folk- en rock geënte liedjes zijn vlot in het gehoor liggend, aangenaam om te beluisteren en vrij radiovriendelijk. Dat geldt zeker voor “Old Bridge”, de mooie dromerig gezongen ballad “Ease”, het akoestische “Don’t Follow Me”, indie-popsong “Dan” en de intimistische afsluiter “Monk”. De tien songs op deze plaat zijn van een heel constante kwaliteit en ze zullen bij de luisteraar voor een kleine drie kwartier genieten zorgen. Vooral dat is een niet te versmaden verdienste van ‘Sea Of Bees’.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: 3 Loop Music / Cherry Red Records