LAURA TATE – I MUST BE DREAMING, a tribute to the music of MEL HARKER

 

“ My tribute to a talented writer everyone should know: Mel Harker… “

Zangeres, actrice, producer en advocate Laura Tate is geboren in Dallas. Als kind viel ze al op o.w.v. haar zang- en acteertalent. Voor dat ze zich vestigde in Los Angeles, tourde Laura door het land met theater en muziek gezelschappen. Laura volgde een acteer opleiding aan het ‘Herbert Berghoff Studio School of Acting’ en aan de ‘Stella Alder School of Acting’ (beide) in NYC. Vanuit LA werkte ze voor theater en TV. Als zangeres deed ze zo opdrachten in Dallas, Nashville, New York en Los Angeles. Als acteur en lid van een theatergroep deed ze opdrachten voor de lokale netwerk zenders en trad ze op in Los Angeles, New York City en Nashville.

Als muziek producer werkt ze in de film industrie. Ze maakte al muziek video’s voor “The Bellamy Brothers” en de “Nashville Bluegrass Group”. Laura maakte “Held In Trust”, een bekroonde documentaire over het verhaal van de ‘Buffalo Soldiers’. Dit waren zwarte soldaten van het U.S. 10th Cavalry Regiment (hun bijnaam was de “Negro Cavalry”), dat opgericht werd op 21 september 1866 in Fort Leavenworth, Kansas. De documentaire volgt de eerste zwarte soldaten tijdens hun opleiding en proeven aan de Militaire Academy in West Point. Laura is ook een actief lid van de ‘Screen Actors Guild-American Federation of Radio and Television Artists & Actors Equity Association’. Tenslotte is Laura ook erg geëngageerd bezig via sociale events met humanitaire en opvoedkundige dossiers.

Met haar nieuwe album “I Must Be Dreaming” brengt Laura Tate hulde aan de muziek van songwriter Mel Harker. De twaalf nummers die ze van Mel Harker koos, zijn een mix van jazz, blues, country en R&R. Ze trok hiervoor naar de studio samen met de multi-instrumentalist Terry Wilson, gitarist Billy Watts en zangeres Teresa James.

Mel Harker is een singer-songwriter/ gitarist en producer, die door omstandigheden vrij laat (hij was toen tweeëndertig) gitaar leerde spelen. Hij kocht zijn eerste gitaar tweedehands, in een pandjesshop in Venice Beach, Californië. Zijn muziek carrière omvat optredens in clubs in LA en Californië. Voor zijn song “Cowboy Blue” werd hij in 2010 onderscheiden met de ‘AWA Award’ voor ‘Best Cowboy Song of the Year’. Harker is medeoprichter van een “Blues Brothers tribute band”. Hij schreef “Soldier’s Song” over een jonge sergeant, die in 2010 in Afghanistan stierf. Dit jaar bracht Harker “What Away To Go” uit. Op deze EP staan vijf roots rock nummers.

Laura Tate opent haar album sterk met de rocker ”Snake Tattoo”. Met ”No Place To Hide” zakt het tempo daarna meteen, doven de lichten en komen Teresa James en ook Paulie Cerra (sax) en Lee Thornberg (brass) in actie. Terry Wilson doet in het zwingende en zwoele ”What A Way To Go” zijn eerste gitaarsolo. De toetsenist in dit nummer is Jeff Paris. Het wordt nog intiemer als Laura vervolgt met de jazzy slow ”I Must Be Dreaming”. Je waant je meteen in een kleine bar, waar je in leuk gezelschap wegdroomt. ”Dead End Road” is een country rock song, die opnieuw de dansvloer doet vollopen. Ook het bluesy ”Talk Is Cheap” is zwoel. Let op voor dame en laat je niet verleiden door Laura’s zang. Voor dit nummer zit Karen Hammack achter de piano. ”If Ever Forever Should End” is de eerste echte gevoelige ballade. Ook dit soort nummers brengt Laura feilloos. Ja, ook cowboys houden van jazz. Dit hoor je in de song ”Cowboy Jazz”, enkele jodels inbegrepen. We zouden in Jamaica of Boa Vista kunnen zijn als Laura de song ”Counting Up The Ways” brengt. De harmonica grooves blaast David Fraser hier de kamer in. De track met de langste titel is ”Don’t Try To Talk Me Out Of Loving You”. In deze ballade raakt Laura’s zang je ziel. Voor de lichten volledig uitgaan is er eerst nog het swingende brassy ”Too Blue”, waar Laura nog even rustig verder mijmert. ”Hold On (The Edge Of Your Love)” is de afsluiter van het album. Het nummer sluit gepast het rijtje met de rustige songs af.  

Enkele Jaren geleden ontmoette Laura Tate in Californië de songwriter Mel Harker, met wie het muzikaal direct klikte. Toen ze na wat zoeken terug in contact kwam met Harker, keerde ze met een resem nieuwe songs  terug naar Texas en begon ze aan een nieuw album te werken. Het resultaat heet “I Must Be Dreaming” en is een tribute aan Mel Harker. Als je naar de goed geschreven nummers luistert, zal je rap begrijpen waarom hij deze eer verdient. Laura Tate maakte van al die mooie teksten nog meer moois.  

Eric Schuurmans

 

 

Album tracks: 1”Snake Tattoo” [& Reeva Hunter] - 2”No Place To Hide” - 3”What A Way To Go” [& Pat Schunk] - 4”I Must Be Dreaming” - 5”Dead End Road” - 6”Talk Is Cheap” [& Pat Schunk] - 7”If Ever Forever Should End” [& Pat Schunk] - 8”Cowboy Jazz” [& Paul Marshall] - 9”Counting Up The Ways” [& Gloria Sklervoff] - 10”Don’t Try To Talk Me Out Of Loving You” [& Pat Schunk] - 11”Too Blue” - 12”Hold On (The Edge Of Your Love)” [& Pat Schunk] – All songs by Mel Harker unless [noted] – Produced by Terry Wilson

Line-up:
Laura Tate: lead vocals
Terry Wilson: guitar, bass, drums, organ (7), piano (2,4,9), strings (10,12), guitar solos (3,4,6)
Lee Thornberg: bass (all except 1,4,5,8), horn arr. (all except 2)
Teresa James: piano (5), back-up vocals (all except 9,10,12)
Wally Ingram: percussion (all except 5)
Billy Watts: guitars
Paulie Cerra: sax (all except 1,4,5,8), horn arr. (2)
David Fraser: harmonica (6,7)
Lewis Stephens: organ (4,8), piano (12)
Jeff Paris: piano (12), organ (3,11)
Karen Hammack: piano (6,8)
Richard Millsap: timbales (7)

Discography:
2013 : Songs From My Suitcase
2014 : Blue Train
2015 : I Must Be Dreaming, a tribute to the music of Mel Harker - Feat. Cowboy Jazz, Snake Tattoo, No Place To Hide

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Info: Frank Roszac Promotions

video