SCOTT MACLEOD – FLICKER AND FADE

Singer-songwriter Scott MacLeod is een 38-jarige Canadees uit Calgary, Alberta die ons bij ‘Rootstime’ al een paar keer heeft weten blij te maken met zijn vorige albums, waarvan ondergetekende eind 2009 “Old Soul” mocht recenseren en in 2006 passeerde hier eveneens de naar de zanger zelf vernoemde debuutplaat. Enkel het in 2012 op de markt gebrachte album “Right As Rain” is blijkbaar aan onze aandacht kunnen ontsnappen.

De muziek van Scott MacLeod vertrekt van country, maar exploiteert frequent ook de stijlen roots en rock. Zo ook op zijn nieuwste, door gitarist Steve Loree geproduceerde vierde album “Flicker And Fade” waarop hij samen met een volwaardige begeleidingsband dertien nieuwe eigen of in een samenwerkingsverband geschreven composities heeft verzameld.

De meeste nummers zijn uptempo en rocken als vanouds, met als voornaamste exponenten “Never Too Late” (zie video), “Jump In My Step” en “Just Around the Corner”. Maar hier en daar heeft Scott MacLeod er ook een één-tegel-ballad tussen gestoken. Dat is het geval voor de liedjes “Hope She Understands”, “Kitchen Table Prophets”, “Back This Way” en “On The Mend”.

De sound van Scott MacLeod is in nummers als “2 Run Lead”, “Full-Fledged Ghost”, “Worse For Wear”, “Cursed Pull For The Water” en in het 15-minuten durende epos “Straight Ahead” te vergelijken met die van alt.country-bands als ‘Wilco’, ‘Uncle Tupelo’ en ‘Drive-By Truckers’. Maar in de swingende rock’n’roll-liedjes hebben wij toch ook enkele sporen van rootsrockgroepen als ‘The Blasters’ en ‘The Blazers’ ontdekt.

Net zoals bij zijn drie voorgaande platen hebben wij ons hier goed geamuseerd tijdens het beluisteren van deze mix van country- en rockdeuntjes op de cd “Flicker And Fade” van Scott MacLeod. Hij mag wat ons betreft nu dan ook al aan de voorbereidingen van album nummer vijf beginnen. Als hij maar niet vergeet om daarvan dan een exemplaar naar ‘Rootstime’ te sturen.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Jean Jacket Records

video