MICHELE D’AMOUR & THE LOVE DEALERS – ANTE UP

Michele D’Amour McDanel is sinds 2012 de front dame van “The Love Dealers”. Michele is afkomstig uit West Seattle, WA. Michelle speelde als kind al piano en zong eerst in het kerkkoor en later in lokale bands.  “The Love Dealers” brengen een swampy mix van blues, funk en rock. De line-up van de band bestaat uit Rick Bowen (drums), Patrick McDanel (bas) en Greg Dolan (gitaar). In 2014 was de band finalist tijdens de ‘Washington Blues Society's 2014 International Blues Challenge’.

Hun debuut EP “Sin Comin’ On” werd uitgebracht in 2014 en nu is er een volwaardig studio album “Ante Up”. Voor het album kregen ze de hulp van pianiste Sue Oelrich. De eerste van de twaalf originele songs is ”She’s Got Sway” of vragen, naar wie er hier de baas is of de wagen voorrijdt, hoeft m.i. niet. ”Waiting For You” is een zwoel blues nummer dat traag door de kamer sluipt, terwijl ”Say What You Mean” de meer funky kant van de band laat horen. In dit nummer is Sue Oelrich voor het eerst kwistig met haar piano riffs. Het wordt nog zwoeler als Michele de ballade ”One Wave At A Time (For Dad)” inzet en een nummer voor haar vader brengt. Met ”Angels All Around” is het over met de rust en slaat Rick Bowen dreigend op de troms. De slow ”Jealous” en blues rocker ”Dress Code” lijken speciaal geschreven te zijn voor gitarist Greg Dolan, die hier met enkele solo’s voluit kan en wil gaan. Oelrich doet het ook prima in de slow blues ”Too Fine A Night”, geflankeerd door Dolan, waarna Michele’s zang in het funky ”Not For You Man” afgewisseld wordt door de baslijn van Patrick McDanel. Het meest aangrijpende nummer is zeker “”Memory (For Mom)”, waarin het gaat over de vergetelheden die gepaard gaan met de ziekte Alzheimer. Ook de band heeft rechtstreeks met deze ingrijpende ziekte te maken. Daarna is er ”Hurricane”, een nummer dat opvalt door de Tex-mex drive, een extra accordeon en toeters, maar inhoudelijk wat ontgoochelt qua tekst. Afronden doen we tenslotte kort, jumpend en rockend met ”Don’t Make Me Wait”,met voor de laatste keer nog eenmaal Sue Oelrich die de drive er inhoudt.

De band van Michele D’Amour McDanel “the Love Dealers” brengt met “Ante Up” goed bedoelde roots rock met een vleugje funk en blues. Wat een volgende stap moet zijn is werken aan nog betere teksten. De basis is er en wat volgt, wordt zeker nog beter!

Eric Schuurmans

 

Album tracks: 1”She’s Got Sway” - 2”Waiting For You” - 3”Say What You Mean” - 4”One Wave At A Time (For Dad)” - 5”Angels All Around” - 6”Jealous” - 7”Dress Code” - 8”Too Fine A Night” - 9”Not For You Man” - 10”Memory (For Mom)” - 11”Hurricane” - 12”Don’t Make Me Wait” – All songs by Michele D’Amour McDanel – Produced by xxx

Line-up:
Michele D’Amour: lead & backing vocals
Patrick McDanel: bass, trombone, backing vocals
Rick Bowen: drums, percussion, backing vocals
Greg Dolan: guitar
Special guests:
Sue Oelrich: piano, backing vocals

CD Woodbury: guitar solos (2,8)

Discography:
2014 : Sin Comin’ On - EP
2015 : Ante Up

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video