ROBBIE MACK – DEMOLICIOUS

“ Why Robbie Mack? Nobody can spell McLerran… “

Voor het begin van de muzikale carrière van gitarist / bassist / drummer, singer-songwriter Rob McLerran aka Robbie Mack, moeten we ongeveer vijftig jaren terug in de tijd gaan. We zijn aanvang jaren ’60, als Mack samenwerkt met de band van James Clarence “Jimmy” Wakely (1914-1982), een cowboy, acteur / country zanger uit California. Hierna vervoegt Mack “The Astronauts”, Colorado’s éérste en enige succesvolle surf band. Einde jaren ’60, richt Mack de psychedelische band “Hardwater” op. In de jaren ’70 vormt hij samen met “Okie” John Herron de “Boonedoggle & Balderdash” swamp band, met wie hij enkele LP’s uitbrengt. Er zullen er misschien zijn, die Robbie Mack ook kennen als de bassist en side kick van blues man “Little” Joe McLerran aka Son Piedmont, met wie hij een vader-zoon duo vormde.

Robbie speelde al in een country, rock, swing, blues, jazz, jug, bluegrass, doo wop en marching band (zelden solo) en nu in een folk band (alhoewel, sommigen beweren dat het Americana is…). Zijn éérste solo album heet “Demolicious”. Met dertien originele en twee door Country / Delta blues man Mississippi John Hurt geïnspireerde tracks (“Babylon” - “Spanish Fandango”) zet hij een volgende stap in zijn nu al lange carrière. Merk op, dat Mack al veel eerder aan een solo project werkte (zijn zoon Joe was toen nog niet geboren!), maar dat hij van zijn vrouw Candy een serieuze duw nodig had, om alles in de studio te vervolledigen en eindelijk af te maken.

Ik zei het al, het album heet “Demolicious”, telt vijftien tracks en bij elke track hoort een verhaal… Ik licht e.e.a. kort toe. ”Doctor Blues”: is een country blues nummer, dat ode brengt aan het (gekende) Rode Kruis, het Blauwe Kruis (‘Blue Cross’: het oudste Britse dierenopvangcentrum) en het ‘Heart Fund’ (een organisatie die wereldwijd gratis kinderen helpt met hartproblemen) - ”Land Of Love”: een optimistische Piedmont blues song (East Coast blues met de typische ‘fingerstyle’) - ”Turnaround”: een romantische blues ballade geënsceneerd aan een meer - ”Andersonville Nightmare”: een protest song en droom / nachtmerrie over de oorlog: set me free! - ”Who Can You Trust”: wat is er eerlijker dan swingend kinder geschetter? - ”Vanessa Jones”: een nummer opgedragen aan een nieuwkomer in de stad - 7”Babylon” [Mississippi John Hurt]: Macks’ versie van “Avalon My Hometown” - ”Boys & Girls Together”: een nummer over de natuur, harmonie, over bloemetjes en de bijtjes - ”Let Me Get On With You”: een country blues over lichtvoetige ontucht (moet kunnen!) - ”Spanish Fandango” : geïnspireerd op een oude gitaar instrumental van Mississippi John Hurt - ”Pinto Bean Advice”: een waar gebeurd verhaal dat begint als “La Bamba”, inclusief verstandig advies, waarbij een goede douche al veel helpt - ”Pallet On The Small Side”:  een smal hard bed of een strooien matras op de vloer bevorderen de nachtrust niet - ”The Wagon”: beeld je in dat je een roadie bent van een medicine road show… - ”Shannon’s Bar And Grill”: een waar verhaal over een dans club in Boulder, Colorado - ”Waiting To Hear From You”: vertel eenvoudig dat je haar mist…

We deden al eerder de recensie van “Little” Joe McLerran, die In Boulder, een stadje bij Denver aan de voet van de Rocky Mountains in het Amerikaanse Colorado, al erg jong samen met zijn broer Jessie, als busker op de straat wat zakgeld verdienden. Op zijn albums was (niet vermoedend dat hij zijn vader was) Robbie Mack de bassist. Nu doet Robbie het solo en hoe?! Wat ik toen over de zoon schreef geldt absoluut ook voor de vader: “Ben je op zoek naar blues muziek waar de traditionele waarden en stijlen met respect en kennis van zaken aan bod komen, dan ben je bij Little Joe McLerran en zijn album “FaceBook Blues” op de juiste plaats. Hij duwt in al zijn nummers al zijn energie, humor en vakmanschap, zonder aan de authenticiteit te raken. Hij beleeft zijn muziek zonder te vervallen in het maken van een muffe copy of saaie herhaling. Voor dit soort van muzikanten moet je plaats en tijd vrijmaken!...”   

“After all these years, why release a folk album?" Robbie replies: “It’s all about the songs. Why not?"

Eric Schuurmans

Album tracks: 1”Doctor Blues” - 2”Land Of Love”- 3”Turnaround” - 4”Andersonville Nightmare” - 5”Who Can You Trust” - 6”Vanessa Jones” - 7”Babylon” [Mississippi John Hurt] - 8”Boys & Girls Together” - 9”Let Me Get On With You” - 10”Spanish Fandango” [inspired by an ancient guitar instrumental by Mississippi John Hurt] - 11”Pinto Bean Advice” - 12”Pallet On The Small Side” - 13”The Wagon” - 14”Shannon’s Bar And Grill” - 15”Waiting To Hear From You” – All songs by Robbie Mack unless [noted] – Produced by Mr. Rouille Mousse

Line-up:
Robbie Mack: guitar, vocals

Discography Robbie Mack solo:
2015 : Demolicious

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Roots Blues Reborn Records