ANNA MITCHELL – DOWN TO THE BONE

Anna Mitchell is een in Cork City woonachtige, 25-jarige Ierse singer-songwriter van folk- en alt.countryliedjes. Ze heeft onlangs haar debuutplaat “Down To The Bone” in een studio in haar woonplaats opgenomen met de hulp van een serie lokale instrumentalisten en onder de supervisie van producer Christian Best.

Het werd een sober, doch rijkelijk georkestreerde plaat met tien eigen composities, waarvoor kosten noch moeite werden gespaard om een onvergetelijke ervaring te maken van de release van haar eerste album. Deze cd begint heel rustig met een ingetogen liedje “Paradise” waarin de tremolo in de stem van Anna Mitchell al meteen als visitekaartje voor haar werk wordt afgegeven. Zelf speelt de zangeres op piano bij een aantal tracks op deze cd en voor de specifieke countrytoets wordt vooral gezorgd door de pedal steelgitaar van David Murphy.

Eind maart verscheen de eerste single uit dit album met het nummer “Let’s Run Away” (zie video) en de song “What’s A Fool To Do?” kwam heel recent als opvolger op de markt. De laid back jazzy sfeer die uitstraalt van haar liedjes “Fall Like That”, “My Consent”, “Tennessee”, “Long Time Gone” en het heerlijk intimistische “Songs Of Love” roepen bij ons aangename herinneringen op aan het werk van Chan Marshall, aka ‘Cat Power’. “When My Ship Comes In” is een meer uptempo gebracht nummer dat voor deze cd als enige uitzondering op de regel kan doorgaan.

Anna Mitchell trad al een aantal keren op als voorprogramma van internationale artiesten en één daarvan, singer-songwriter Simone Felice (van ‘The Felice Brothers’), was zo onder de indruk van haar werk en haar soulvolle stem dat hij Anna Mitchell meevroeg op een 5 weken durende tournee doorheen Europa en daarna ook nog eens 3 weken doorheen de Verenigde Staten. Daarenboven trok ze onlangs ook met hem de studio in voor de opname van zijn binnenkort verschijnende nieuwe plaat “From The Violent Banks Of The Kaaterskill”.

“Down To The Bone” is een intrigerende en beklijvend mooie debuutplaat van Anna Mitchell, een dame die wat ons betreft hoopvol mag uitkijken naar een succesvolle carrière in de wereld van folk-, Americana- en countrymuziek. Haar volgende albums zullen daarbij voor een definitieve bevestiging moeten zorgen, maar daar zijn wij nu al vrij gerust in.

(valsam)

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
ANNA MITCHELL
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime hier zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

Artiest info
Website  
 

video