ANTUN OPIC – SHOVEL MY COAL (EP)

Antun Opic is een muzikant die in de Duitse stad München woont, maar wiens roots in Kroatië liggen. Het zou helemaal fout zijn om daarom van hem Balkanachtige muziek te verwachten, hoewel de aandachtige luisteraar hier en daar wel wat invloeden uit dat muziekgenre zal kunnen terugvinden.

Op de deze maand op de markt verschijnende ep “Shovel My Coal” brengt Antun Opic vier nummers die hij samen met gitarist Tobias Kavelar en bassist Horst Fritscher in een studio in München heeft opgenomen. Het is een voorsmaakje voor zijn tegen het einde van dit jaar verschijnende full-cd “No Offense”.

De vier tracks zijn “Shovel My Coal”, “The Journalist”, “Hide & Seek” en “Come With Me”. Voor de titelsong werden er eveneens blazers in de opnamestudio gehaald die voor trompet-, trombone- en saxofoonklanken zorgden. Enkele elementen uit de zigeunermuziek zijn toch wel duidelijk herkenbaar aanwezig in deze nummers, net als fragmenten afkomstig van de Spaanse flamencogitaarmuziek.

“Hide & Seek” heeft een van de soundtrack van de maffiafilm ‘The Godfather’ ontleende gitaarintro en “Come With Me” zou ook al dienst kunnen doen als een nummer op een filmsoundtrack. De keuze ligt zoals steeds bij de luisteraar: deze muziek opscheppen als kolen oftewel “Shovel My Coal” of gewoon de ‘schup’ afkuisen en terug over naar de orde van de dag.

(valsam)

Artiest info
Website