ANGELA EASTERLING – COMMON LAW WIFE

Countryartiesten als Emmylou Harris, Loretta Lynn en Johnny Cash inspireerden de jonge Angela Easterling om zelf iets te gaan doen in de wereld van Americana- en countrymuziek. Ze groeide op aan de voet van de beroemde ‘Blue Ridge Mountains’ en leerde er gitaar spelen omdat ze besefte dat de beheersing van dat instrument noodzakelijk zou zijn als ze haar eigen liedjes wou gaan schrijven en zingen.

In 2007 debuteerde Angela Easterling op plaat met het album “Earning Her Wings” en twee jaar later verscheen al een tweede album “BlackTop Road”. Daarna duurde het nog eens twee jaar vooraleer haar derde plaat “Beguiler” op de markt kwam. In 2012 bracht ze een volledig in het Frans gezongen album “Mon Secret” uit en nu verzamelde zij twaalf nieuwe eigen composities op haar vijfde cd “Common Law Wife”.

Dat album werd helemaal in Nashville, Tennessee opgenomen door Brandon Turner, haar echtgenoot en multi-instrumentalist op alle tracks. Hij tekende ook voor de rol als producer, samen met Joe Pisapia, bekend van zijn werk met o.a. k.d. lang en Drew Holcomb. Angela Easterling is dus een gehuwde vrouw en moeder van een zoontje, waar ze mee samenwoont in Greer, South Carolina in een oude boerderij die al meer dan 200 jaar aan haar familie toebehoort. Het schrijven van haar liedjes doet ze altijd in die rustgevende omgeving en dat is zelfs een beetje terug te horen in de nummers die op haar meest recente plaat te horen zijn.

Met de hulp van een aantal grote namen uit de countrymuziekwereld van Nashville trok ze de studio om dit album vast te leggen. O.a. Will Kimbrough (van o.a. Jimmy Buffett, Todd Snider en Rodney Crowell) speelt leadgitaar op twee nummers en zingt mee in het prachtige duet “Aching Heart” en fiddler en mandolinespeler Fats Kaplin zorgt voor heerlijke instrumentatie bij een vijftal liedjes, waaronder de albumtiteltrack “Common Law Wife” (zie video).

In haar ogenschijnlijk zeemzoete liedjes bezingt Angela Easterling ook minder voor de hand liggende en zwaardere onderwerpen zoals moord en burgerrechten in o.a. “Isaac Woodward’s Eyes” en “Arkansas Murder Ballad”. De openingstrack van deze cd “Hammer” schreef Angela op de dag dat folkicoon Pete Seeger stierf. Hij was altijd een voorbeeld voor haar en zijn werk inspireerde haar tot het schrijven van meerdere nummers in haar carrière.

Andere liedjes op deze plaat die ons konden bekoren zijn de liefdevolle ballads “Little Lights”, “Lay My Head” en het akoestische “The Flame”. Het zijn liedjes waarin ze telkens weer een verhaaltje vertelt in een stijl die herinneringen oproept aan het werk van ‘The Carter Family’, maar dan in een heel modern kleedje anno 2015 gestoken. “Common Law Wife” is een lekker in het gehoor liggende plaat van Angela Easterling, een album dat we hierbij heel graag willen aanbevelen aan fans van hedendaagse Americana en countrymuziek.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: De L’Est Music

video