JEREMIAH TALL – WAKING (EP)

De uit Bucks County, Pennsylvania afkomstige singer-songwriter Jeremiah Tall is een fan van Neil Young, dat is duidelijk te horen op de acht tracks die hij heeft opgenomen voor zijn debuutplaat “Waking”. Dat is eigenlijk een ep-tje want de acht nummers duren samen nauwelijks 22 minuten, maar dat geeft niet echt, want wij houden wel van kort maar goed.

In feite gaat het ook maar om zes volwaardige liedjes want twee tracks zijn bijzonder korte intermezzo’s van minder dan één minuut elk. “Coal Mining March” is zo’n mini-stukje muziek dat vooraf gaat aan het dynamische gebrachte nummer “Train” (zie video), de eerste echte song op “Waking”.

Jeremiah Tall is een folkrockende troubadour die zijn songs gewapend met banjo, akoestische gitaar en mondharmonica presenteert. Zijn met de hand beschilderde reiskoffer gebruikt hij daarbij als een soort van kick drum. Als ’one man band’ reist hij doorheen zijn thuisstaat Pennsylvania en speelt hij zijn liedjes zo vaak als mogelijk voor iedereen die ze maar horen wil.

“Where I Am” is zo’n typische ‘busker’-song en de troubadour in deze muzikant komt pas helemaal naar boven in de nummers “Revelation (The Final Book)”, “Penn’s Woods” en “The Devil + Daved”. Na het korte tussendoortje “Shine Maker” volgt dan met het uitstekende uptemponummer “Bleed” al de afsluiter van deze plaat.

De stem van Jeremiah Tall lijkt een beetje op die van ‘Pearl Jam’-zanger Eddie Vedder en doet ons ook wel wat denken aan die van George Ezra, de jonge Britse singer-songwriter die recent met “Budapest” een wereldhit scoorde. Of dat lot ook zal beschoren zijn voor Jeremiah Tall zal de toekomst moeten uitwijzen, maar wij hebben ons toch al zo’n dikke 20 minuten geamuseerd met de zes liedjes op “Waking”.

(valsam)

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
JEREMIAH TALL
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime hier zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: RANDM Records

video