ARTY HILL – HEART ON MY DIRTY SLEEVE
De kwaliteitskrant ‘San Antonio Express’ schreef dat de beste Amerikaanse countryzanger van het moment niet uit Texas of uit Nashville, Tennessee komt, maar wel uit Baltimore, Maryland en dat zijn naam Arty Hill is. Misschien is dat toch wel een wat te optimistische statement, maar dat deze sinds 2000 in honky tonk en country gespecialiseerde singer-songwriter over heel wat capaciteiten in beide disciplines beschikt kunnen we alleen maar bevestigen.

Met zijn nieuwste cd “Heart On My Dirty Sleeve” levert Arty Hill eigenlijk twee platen af, de eerste met dertien liedjes in countrystijl die samen met zijn vaste begeleidingsband ‘The Long Gone Daddys’ werden opgenomen en een tweede schijfje met veertien nummers die in een nauwe samenwerking met de akoestische bluegrassformatie ‘Smooth Kentucky’ uit Baltimore op cd werden vereeuwigd.

In totaal krijgen we dus 27 eigen composities van Arty Hill op deze twee cd’s aangeboden, nummers waarbij hij zelf alle akoestische en elektrische gitaren bespeelt. Op de video kunt u genieten van één van die typische countryrockliedjes “Last Room At The Honky Tonk Hotel” waarin de twang van de Telecastergitaar en de klaagzang van een pedal steelgitaar de hoofdrol spelen.

De stem van Arty Hill is daarenboven zo typerend voor de countrymuziek en als hij dan ook nog heel zuiver zingt kunnen we alleen maar lovend zijn over dit dubbelalbum. Van de eerste cd onthouden we vooral deze songs: “Waiting & Wanting”, “The Golden Rule Don’t Apply”, “The Drinking Pain” en “Drunk Down By First Baptist”, alle vier uitstekende countryballads.

Op de tweede bluegrassplaat staan meer uptemponummers waar vooral de mandoline, banjo en fiddle van de jongens van ‘Smooth Kentucky’ voor de instrumentatie bij de songs zorgen. Toch zijn het ook hier de meer countrygerichte nummers die ons het meest kunnen bekoren: “Looking For The Radio”, “Beat Of The Mountain”, “Texas Ganja Man”, “Annabelle Lee” en de in duetvorm samen met Linda Nelson gezongen nummers “Lie To Me” en “Tale Of A Heartache”.

Dit dubbelalbum “Heart On My Dirt Sleeve” volgt op de in 2011 op de markt verschenen plaat “Another Lost Highway” van Arty Hill. De creativiteit van deze singer-songwriter is dus nog lang niet uitgeblust en dat doet ons vermoeden dat we in de volgende jaren nog veel meer nieuw werk van hem zullen mogen tegemoet zien. Laat maar komen, Arty.

(valsam)

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
ARTY HILL
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime hier zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Highlandtown Music

video