RONNIE FAUSS – BUILT TO BREAK

Ronnie Fauss is een in Oklahoma geboren 41-jarige singer-songwriter die opgroeide in Houston en zich daarna in 1999 in Dallas, Texas ging settelen om van daaruit een carrière als performer van alt.country, folk en rockliedjes uit te gaan bouwen. Kenners zullen in zijn muziek referentiepunten terugvinden naar de sound van o.a. ‘Wilco’, ‘Whiskeytown’ maar ook naar country-vedetten zoals Kris Kristofferson, Guy Clark of Townes Van Zandt.

In 2012 verscheen zijn debuutalbum “I Am The Man You Know I’m Not” en eveneens een tweede plaat die “The Sun Is Shining Somewhere But Somewhere Isn’t Here” als titel kreeg. Ronnie Fauss heeft de gewoonte om op zijn albums enkele coverversies van zijn favoriete nummers van andere zangers tussen zijn zelf gecomponeerde liedjes op te nemen. Dat is ook het geval op zijn nieuwste album “Built To Break” waarop tien eigen liedjes worden vergezeld door een zeer knappe en emotievolle versie van het nummer “Song For Zula” (zie video) dat ‘Phosphorescent’ opnam voor zijn laatst verschenen album “Muchacho” uit 2013.

Maar de eigen composities van Ronnie Fauss mogen er zeker ook wel zijn, met een speciale vermelding voor de twee stevige rocksongs “Another Town” en “A Natural End” waarmee de nieuwe cd opent. Verder is er een opvallend duet met Rhett Miller, leadzanger van alt.countrygroep ‘Old 97’s’, in countryrocker en truckerslied “Eighteen Wheels” en een tweede duet met de mooie Texaanse countryzangeres Jenna Paulette in “Never Gonna Last”.

Ronnie Fauss excelleert als soloartiest in de rustigere countryballads “The Big Catch”, “A Place Out In The Country”, “I Can’t Make You Happy” en “Come On Down”, evenals in de als kersverse vader van zijn derde kind Elliot gecomponeerde countryrocksong “Old Life”, een nummer dat gaat over al de verplichtingen en verantwoordelijkheden die er als ouders op je schouders gaan rusten.

In het dagelijkse leven is Ronnie Fauss professioneel actief als boekhouder van basketbalclub ‘Dallas Mavericks’, maar na zijn dagtaak grijpt hij steevast naar zijn gitaar om songs te componeren of om ergens te gaan optreden. We hebben zo’n vaag vermoeden dat hij in de volgende jaren meer en meer naar deze laatste activiteit zal gaan opschuiven en zijn droom als zanger en songschrijver in de Texaanse countryrockscène helemaal waar gaan maken. Zijn nieuwe cd “Built To Break” is alvast een grote stap in die richting en deze knappe cd verdient zeker ook uw aandacht en luisterbereidheid.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

Label: Normaltown Records

Distr.: PIAS

Info: Klanderman Promotion

video