TROUT STEAK REVIVAL – BRIGHTER EVERY DAY

Bevin Foley (fiddle), Travis McNamara (banjo en piano), Steve Foltz (mandoline en gitaar), Will Koster (gitaar en dobro) en Casey Houlihan (contrabas) zijn de vijf leden van de in 2008 opgerichte akoestische ‘all strings’-bluegrassformatie ‘Trout Steak Revival’ uit Denver, Colorado.

Bluegrass is een muziekgenre dat nog altijd bijzonder goed floreert in de omgeving van de ‘Rocky Mountains’ en deze vijf liefhebbers van een lekkere forellensteak zijn daar één van de vele vertegenwoordigers van. In 2010 brachten ze hun eerste album op de markt onder de titel “Trout Steak Revival”, gevolgd door een tweede cd “Flight” die in 2012 volgde. Anno 2015 werd eind maart een derde plaat gelanceerd onder de titel “Brighter Every Day”.

De albumtiteltrack kunt u beluisteren op de bijgaande video, maar deze cd bestaat uit elf nieuwe, zelf gecomponeerde nummers die vorig jaar in augustus in een korte tijdspanne van amper vijf dagen werd opgenomen in een studio in thuishaven Denver, Colorado met Chris Pandolfi, banjospeler bij de akoestische bluegrassformatie ‘The Infamous Stringdusters’, als producer.

De elf tracks duren in totaal amper 33 minuten zoals het meestal betaamt voor bluegrassmuziek: kort maar goed en tegen een heel hoog tempo gespeelde nummers die haast altijd in volledige samenzang door het vijftal worden gepresenteerd, hoewel Steve Foltz toch wel als leadzanger van ‘Trout Steak Revival’ mag worden benoemd, behalve dan in het nummer “Go On” waar violiste Bevin Foley de hoofdmicrofoon heeft opgeëist.

Deze plaat begint met een gezellige treinreis met de “Union Pacific” doorheen Colorado naar Californië. Colorado is de mooie Amerikaanse staat die eveneens in drie andere tracks op deze cd wordt verheerlijkt: “Oklahoma”, het door fiddle overheerste instrumentale “Sierra Nevada” en “Colorado River”. Alle op akoestische snareninstrumenten gespeelde nummers hebben die typische bluegrass-sound die ons het best bevalt in de songs “Get A Fire Going”, titeltrack “Brighter Every Day”, het energieke banjonummer “Wind On The Mountain” en het wat rustigere “Days Of Gray”.

De vergelijkingen van deze band met andere bluegrassformaties als ‘Dixie Chicks’ en ‘Crooked Still’ zijn schering en inslag in de recensies die je over het werk van ‘Trout Steak Revival’ kunt lezen op het wereldwijde web. Maar dat is in dit zeer specifieke muziekgenre misschien ook wel vrij voor de hand liggend. Dit kwintet verdient zeker een permanent plaatsje in de wereld van akoestische bluegrass.

(valsam)

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
TROUT STEAK REVIVAL
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime hier zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video