BROTHER & BONES – SNOW

‘Brother & Bones’ is een vijfkoppige Britse rockformatie uit Cornwall nabij Londen die bestaat uit zanger Rich Thomas en de instrumentalisten Alex Karban (bas), James Willard (gitaren), Yiannis Sachinis (percussie) en Robin Howell-Sprent (drums).

Hun muziek is een mix van akoestische en alternatieve rock waar een zekere vorm van energie en emotie uitstraalt. Hun live optredens zijn dan ook een belevenis voor het aanwezige publiek en wat dat mag betekenen kunt u zelf gaan ervaren tijdens hun optreden op’ Waterpop’ in Wateringen op 8 augustus of later in oktober tijdens hun vier andere optredens in Nederland.

De groep heeft met “For All We Know” uit 2012 en “To Be Alive” uit 2013 al twee ep-tjes op hun conto staan, maar met “Snow” verschijnt eind augustus hun eerste volwaardige langspeelplaat met elf nummers waarvan er ook al enkele op de ep-tjes waren te beluisteren, namelijk de 2 ep-titelsongs.

‘Brother & Bones’ wordt in de Britse vakpers wel eens vergeleken met ‘Pearl Jam’ en de zangpartijen van Rich Thomas sluiten hier en daar inderdaad nauw aan bij die van Eddie Vedder, o.a. in de openingstrack “Kerosene”, in “Back To Shore” en in het punkerig harde gitaarrocknummer “Omaha”.

De nieuwste single uit dit album is “Raining Stone” (zie video) en “For All We Know” is de song die naast “Everything To Lose” en “Dusk” het sterkst hun verleden als akoestische folkrockgroep verraadt. “Why Be Lonely” en “If I Belong” zijn twee rustige rockballads die beiden tot onze favoriete tracks uit “Snow” behoren. Bij elk nummer op deze cd blijkt telkens opnieuw hoe centraal het gitaarspel van James Willard staat in de sound van deze formatie.

De muziek van ‘Brother & Bones’ lijkt ons uitermate geschikt om in grote rockstadions gespeeld te worden, maar misschien moet de discografie van deze band eerst nog wat worden uitgebreid om een volledige set lang te kunnen blijven imponeren. Tot dat ogenblik is aangebroken zullen ze hun fanbasis moeten proberen uit te breiden door zoveel mogelijk op te treden in kleinere clubs.

(valsam)

 

8 augustus: Waterpop, Wateringen, NL
15 oktober: Doornroosje, Nijmegen,NL
16 oktober: Tivoli De Helling, Utrecht, NL
17 oktober: Vera, Groningen, NL
19 oktober: Melkweg, Amsterdam, NL

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Last Step Records

video