BARNA HOWARD – QUITE A FEELIN’

Nadat hij zijn studies had beëindigd in Eureka, Missouri trok de jonge Barna Howard over de Rocky Mountains naar Portland, Oregon om er zijn geluk als zanger en songschrijver te gaan beproeven. De naar zichzelf vernoemde debuutplaat “Barna Howard” kwam begin 2012 op de markt en bracht deze troubadour onder de aandacht van allerlei recensenten die hem een grote toekomst in de wereld van singer-songwriters voorspelden.

“Quite A Feelin’” is de pas verschenen opvolger van die eerste plaat. Het album bevat tien eigen composities van Barna Howard, songs die hij onder de supervisie van Adam Selzer (van de bands ‘Norfolk & Western’ en ‘The Alialujah Choir’) in Portland heeft opgenomen. Daarbij kreeg hij de hulp van multi-instrumentalist Lewi Longmire, banjospeler Tyler Maxwell Bussey Jason Montgomery op pedal steel, Birger Olsen op gitaar en mandoline en drummers Ryan Spellman en Ben Nugent.

De stijl en sound waarin Barna Howard zijn liedjes brengt is doordrenkt van allerlei invloeden uit de country- en bluegrassmuziek. Albumopeningstrack “Indiana Rose” laten we u zelf beluisteren in een live uitvoering op bijgaande video. In ware ‘Townes Van Zandt’-stijl zingt hij verder op dit album countryballad “Bitter Side Of Blue” en het heerlijk mooie “Lend Me A Moment”. Hij is meestal creatief actief als verhalenverteller in zijn liedjes, o.a. in “Hands Like Gloves”, “Notches On A Frame” en de folky albumtiteltrack “Quite A Feelin’”.

Zijn nostalgische terugblik op het kleine stadje Eureka waar Barna Howard zijn onbezorgde jeugdjaren heeft doorgebracht wordt verteld in het goede herinneringen ophalende nummer “Then And There” en in het meest uptempo liedje op deze cd “Pull Us Back Or Winds Us Up”. Een korte samenvatting van deze tweede plaat van Barna Howard zou als volgt kunnen lezen: zeer genietbaar, rustgevend en boeiend van begin tot einde, of nog korter: klasse!

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Loose Music

video