BIANCA CARUSO – BRAVADO

Bianca Caruso is op zich misschien wel een nieuwe naam in de muziekwereld, toch is deze dame al sinds 2008 actief als de helft van het alt.countryduo ‘Freddy And Francine’ uit Los Angeles. Lee Ferris vormt de andere helft van dit duo dat in 2010 de cd “The Forest And The Sea” uitbracht. Het duo bestaat nog altijd en is van plan om tegen het einde van dit jaar een nieuwe plaat uit te brengen, maar met “Bravado” heeft Bianca Caruso ondertussen een eerste soloalbum klaargestoomd.

Lee Ferris is trouwens ook op deze plaat van de partij als zanger, akoestische gitaarspeler en medecomponist van het in duetvorm gebrachte nummer “I Wanna Go Home With You” (zie video). Drie andere tracks werden door Bianca Caruso samen gecomponeerd met verschillende co-auteurs en voor de overige nummers schreef zij zowel de tekst als de muziek.

De liedjes die op “Bravado” een plaatsje hebben gekregen, positioneren zich ergens tussen folk, pop en country en werden door gitarist en lap steelspeler Mike Butler geproduceerd. De albumtiteltrack is een uptemposong met Dennis Caplinger in een belangrijke rol als instrumentalist op banjo, mandoline en dobro. “Baby Got Stopped” heeft een ‘Motown’-soultintje en Bianca Caruso speelt op dit nummer eigenhandig een aardig stukje piano, net als bij het walsje “Don’t Lose Your Head”.

De algemene teneur van dit album is echter voornamelijk gericht op pop- en countryballads met als uitschieters “Rodeo”, “Lonesome At Last”, de prachtige en emotioneel gebrachte songs “Blue On Blue”, “Replacing You” en de akoestische pianoballad “Speechless”. Van een geslaagd debuut als soloartieste gesproken: dit is er zeker ééntje.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
BIANCA CARUSO
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime hier zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

Artiest info
Website  
 

Label: RANDM Records

video