KIMMIE RHODES – COWGIRL BOUDOIR

Het is vooral als songschrijfster dat de Amerikaanse Kimmie Rhodes uit Austin, Texas roem heeft weten te verwerven in de voorbije 30 jaar. Zelf is deze 51-jarige als Kimmie Ray Willingham geboren singer-songwriter trouwens ook al aan haar zestiende plaat toe met de release van het nieuwe album “Cowgirl Boudoir”. Dat is de opvolger van haar laatste studioplaat “Dreams Of Flying” uit 2011 met eigen nummers en van de cd “Covers” uit 2013 waarop ze voor het eerst haar favoriete liedjes van andere componisten van een eigen interpretatie heeft voorzien.

Door Kimmie Rhodes geschreven liedjes kunt u o.a. terugvinden op diverse platen van Willie Nelson, Emmylou Harris, Trisha Yearwood, Joe Ely, Waylon Jennings en Mark Knopfler. Ze heeft sinds enkele jaren ook een eigen radioprogramma “Radio Dreams” waarin ze de rijke geschiedenis van de Amerikaanse rootsmuziek van nabij belicht. Haar platen brengt ze al meer dan 25 jaar uit op haar eigen label ‘Sunbird Records’ en haar zoon en multi-instrumentalist Gabriel Rhodes treedt op als producer van al haar albums.

Dat is ook nu weer het geval voor de veertien songs tellende cd “Cowgirl Boudoir” waarop Kimmie Rhodes 13 eigen composities brengt. Als openingstrack koos zij echter voor het prachtige “I Am Falling”, een nummer van en met de 46-jarige Cubaans-Amerikaanse singer-songwriter Johnny Goudie uit Austin, Texas die dat liedje zelf voor het eerst opnam op zijn album “I Love Elke” uit 2003. Samen schreven ze eveneens het even verderop deze plaat als duet gebrachte countryrocknummer “Having You Around”.

De meeste songs op dit album zijn traditionele countryliedjes die voornamelijk als ballads worden gebracht. Ook nu zijn er weer een aantal pareltjes te horen die misschien in de nabije toekomst op albums van andere countrysterren zullen terug te vinden zijn. We denken daarbij vooral aan “None Of Us Are Innocent”, “Worthy Cause”, “Trouble Is”, het dromerig jazzy liedje “Will You” en de catchy afsluitende countryrocker “Yes”.

Dan is er ook nog het heerlijke “Always Never Leave” (we kunnen zo de versie van Emmylou Harris al in onze dromen horen). Dit is een song die ze net als “Don’t Leave Me Like This” schreef naar aanleiding van het tragische overlijden van haar tweede echtgenoot Joe Gracey in 2011. Net als de wijn wordt deze Kimmie Rhodes met de jaren alsmaar beter en bewijst ze dat ze doorheen de voorbije vier decennia nog helemaal niets van haar immense singer-songwriting-capaciteiten heeft ingeboet.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Sunbird Records