EDDIE BOYD & THE PHATAPILLARS – A LOVER AND A FOOL (EP)

De drie leden van de Australische indierockgroep ‘Eddie Boyd & The Phatapillars’ zijn zelf fans van de grungerock van ‘Nirvana’ en de op blues geïnspireerde rockmuziek van oa. Jack White en ‘Led Zeppelin’. Zanger-gitarist Eddie Boyd, bassist Sandy ‘Nugz’ Clarke en drummer Andy Nielsen brengen hun eigen songs dan ook in eenzelfde stijl als hun idolen.

Dat doen ze nu voor het eerst op hun uit vijf songs bestaande debuutplaat, een ep-tje dat de titel “A Lover And A Fool” meekreeg. Na hun formatie in 2013 begon het trio eerst met het spelen van zoveel mogelijk optredens waarbij ze voornamelijk coversongs brachten van hun muzikale voorbeelden. Ondertussen werd naarstig gewerkt aan eigen liedjes, waarvan ze er nu dus vijf op deze ep hebben samengebracht.

Het schijfje begint met “Fooling Myself”, een akoestisch gebrachte nummer met enkel ukelele in de begeleiding. Maar daarna volgt de titeltrack “A Lover And A Fool”, een op blues geënte rockballad die al wat ruimer werd georkestreerd. Ondanks hun keuze om als rockgroep te gaan optreden is de algemene teneur van de vijf nummers op deze plaat eerder rustig en zelfs akoestisch georiënteerd, zoals u zelf kunt vaststellen in de bijgaande video van het repetitieve “Bad Timing”.

Voor “Next To Me” werd opnieuw voor wat meer georkestreerde bluesrock gekozen om naar het einde toe zelfs in de richting van bombastische rock te ontwikkelen. Slotnummer “Long Ago” begint heel rustig maar groeit eveneens in de richting van stevige rock naarmate de tijd vordert. Het Australische trio zal ons wel nog definitief moeten proberen te overtuigen met een eerste volwaardig album dat er misschien begin volgend jaar zit aan te komen.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Rhythm Section

video