STEVIE AGNEW & HURRICANE ROAD – BAD BLOOD & WHISKEY

 

De Schotse singer-songwriter Stevie Agnew woont in de historische stad Dunfermline die tot de 17e eeuw als hoofdstad van het koninkrijk Schotland fungeerde. Hij debuteerde op plaat in 2013 met het album “Wreckin’ Yard” dat hem omwille van de knappe verhalende songteksten in de perskritieken lovende vergelijkingen opleverde met o.a. Leonard Cohen, Bob Dylan, John Hiatt en Tom Waits.

Stevie is de zoon van bassist Pete Agnew die deel uitmaakt van de legendarische en sinds 1968 nog altijd actieve Schotse hardrockgroep ‘Nazareth’ (herinnert u zich hun coverhit ‘Love Hurts’ uit 1975 nog). Samen met zijn begeleidingsband ‘Hurricane Road’ (broer Chris Agnew op bas, Chris Smith op drums, Jimmy Anderson op gitaren, Lesley Thompson op fiddle, Elaine Shorthouse op piano en Ali Bell als backing vocaliste) heeft Stevie Agnew nu een uitstekende opvolger voor die debuutplaat klaargestoomd in de vorm van het album “Bad Blood & Whiskey”.

Dit uit Americana- en countrysongs samengestelde album bestaat uit dertien door Stevie Agnew en tekstschrijver en drummer Chris Smith gecomponeerde liedjes. Openingstrack “I Don’t Know How To Leave Her” (zie video) is een heerlijke countryballad die met een wat hese (misschien wel omwille van die whisky doordrenkte) stem wordt gezongen. Met dat zeer typische stemgeluid weet Stevie Agnew ook pure emoties in de nummers te brengen. Zo is er het walsende “Take Me Home With You”, pedal steel countryballad “Whiskey”, het akoestische “I Will Find You” en het jazzy piano en fiddle-nummer “Drunk On You Again”.

Maar wat er nog allemaal rest op deze cd is ook meer dan de moeite waard, vooral dan het traditioneel klinkende folkliedje “Ghost Of Yesteryear”, de prachtige en soulvolle emo-nummers “Venal Street” en “In The Shadows” en het beklijvende slotnummers “Fare Thee Well”, een afscheidsliedje voor de overleden vader van Chris Smith dat door de drummer zelf van een schitterende songtekst werd voorzien.

Wie dergelijke prachtsongs kan schrijven en zingen is wellicht een lang leven beschoren in de muziekscène. Aangezien “Bad Blood & Whiskey” pas de tweede plaat is van ‘Stevie Agnew & Hurricane Road’, zullen we in de nabije toekomst dus nog heel wat moois uit de koker van deze Schotse troubadour en zijn muzikale vrienden mogen verwachten.

(valsam)

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
STEVIE AGNEW & HURRICANE ROAD
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime hier zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Skimmin’ Stone Records

video