WHITEHORSE – LEAVE NO BRIDGE UNBURNED

’Whitehorse’ is een Canadese folkrockgroep uit Hamilton, Ontario die bestaat uit het echtpaar Melissa McClelland en Luke Doucet. Vooraleer zich in 2006 in de echt te verbinden hadden ze elk afzonderlijk al een vrij succesvolle solocarrière in de muziek achter de rug. Maar hun huwelijk was meteen ook de start van een nieuwe loopbaan als muzikaal duo.

Dat leverde drie albums op tot op heden: “Whitehorse” in 2011, “The Fate Of The World Depends On This Kiss” in 2012 en “Leave No Bridge Unburned”, de nieuwe plaat die wij hier vandaag voor u mogen recenseren. Melissa en Luke zijn allebei singer-songwriters en ze spelen allebei ook op akoestische gitaren. Voor de overige instrumentatie bij de liedjes op deze plaat wordt gezorgd door Canadese sessiemuzikanten en door de twee producers van dit nieuwe album: Gus van Go op basgitaar bij alle nummers en Werner F op elektrische gitaar bij het albumafsluitende “The Walls Have Drunken Ears”.

In vergelijking met hun vorige meer op folk gerichte platen, brengt ‘Whitehorse’ op deze cd meer op rockmuziek geïnspireerde liedjes, zoals al meteen te horen is in de openingstrack “Baby What’s Wrong?” waarbij Luke Doucet de lead vocals voor zijn rekening neemt. Daarna brengen ze de ballad “Tame As The Wild Ones” als een echt duet, waarbij de luisteraar de vocale kwaliteiten van beiden optimaal kan ontdekken.

Met “Downtown” (zie video), “Oh Dolores” en slotsong “The Walls Have Drunken Ears” wordt geopteerd voor regelrechte rock’n’roll-songs, terwijl het jazzy klinkende liefdesliedje “Sweet Disaster” Melissa McClelland’s ‘moment de gloire’ op deze plaat is. Samen brengen ze met “Evangelina” een voor spaghetti westernfilms uitermate geschikte song en ook het samen gezongen “Fake Your Death (And I’ll Fake Mine)” is een bijzonder fijn nummer. Maar het liedje waarmee ‘Whitehorse’ ons recht in het hart kan raken is de schitterende ballad “Dear Irony” waarin Melissa haar geweldige stem nogmaals kan laten excelleren.

Als u nog eens een gratis exemplaar van een geweldig mooie plaat in uw bus zou willen ontvangen, dan kunnen we u hierbij aanraden om een poging daartoe te wagen door deel te nemen aan de wedstrijd die we hieronder uitschrijven om één van de tien exemplaren die we van dit echtpaar mogen weggeven proberen te winnen.

(valsam)
“Compared to their two previous folk records, number 3 ‘Leave No Bridge Unburned’ from the Canadian married couple ‘Whitehorse’ rocks much more. However, also in these 11 songs, the vocal qualities of both Luke Doucet and Melissa McClelland - please listen to ‘Sweet Disaster’ and ‘Dear Irony’ - are inviting to enjoy each and every track on this beautiful album.“
– www.rootstime.be


10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
WHITEHORSE
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime hier zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Six Shooter Records

Info: Hemifran

video