HEARTLESS BASTARDS – RESTLESS ONES

De Amerikaanse bluesrockgroep ‘Heartless Bastards’ draait al zo’n twaalf jaartjes mee in het circuit van de rockmuziek. Ze brengen een gevarieerde mix van rock’n’roll, blues, garagerock en countryrock en ze deden dat tot op heden al op vier albums: debuutplaat “Stairs And Elevators” uit 2005, “All This Time” uit 2006, “The Mountain” uit 2009 en “Arrow” uit 2012.

Daar komt nu een vijfde studioalbum bij met het midden juni op de markt verschijnende “Restless Ones” waaruit de song “Gates Of Dawn” (zie video) als eerste single werd geselecteerd. Deze cd bevat in totaal tien eigen composities en 40 minuten rockmuziek in al zijn vormen, geuren en kleuren.

De uit Cincinnati, Ohio afkomstige, maar momenteel in Austin, Texas residerende ‘Heartless Bastards’ zijn zangeres, pianiste, gitariste en songschrijfster Erika Wennerstrom, drummer Dave Colvin, bassist Jesse Ebaugh en leadgitarist Mark Nathan. De toch wel heel specifieke stem van zangeres Erika Wennerstrom kenmerkt de typische sound van ‘Heartless Bastards’. Deze formatie wordt in de vakpers vaak vergeleken met het eveneens uit Ohio stammende rockduo ‘The Black Keys’ en met het inmiddels ter ziele gegane ‘The White Stripes’.

De muzikale invloeden van bands als ‘T. Rex’, ‘The Rolling Stones’ en ‘The Flaming Lips’ uit de jaren ’70 en ’80 zijn duidelijk hoorbaar in enkele nummers op “Restless Ones”, zoals bij “Black Cloud”, “Hi-Line” en “Into The Light”. Opvallend in vergelijking met hun vorige werk is de duidelijke keuze voor meer melodieuze songs met als exponenten de ballads “Pocket Full Of Thirst”, “The Fool” en de wat mysterieuze slotsong “Tristessa”.

We willen hier ook wel een pluim geven aan producer John Congleton die alle kwaliteiten uit deze band heeft weten te vertalen in professioneel hoogwaardige rocksongs en een energiek album dat zeker de moeite waard is om aangeschaft en beluisterd te worden.

(valsam)


Artiest info
Website  
 

Label: Partisan Records

video