THEO – THE GAME OF OUROBOROS

De stuwende kracht achter het progressieve rockproject ‘THEO’ is Jim Alfredson, de keyboards- en Hammondorgelspeler van het jazztrio ‘organissimo’. De nieuwe rockformatie heeft zijn thuisbasis in Lansing, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Michigan. ‘THEO’ bracht onlangs een debuutalbum op de platenmarkt onder de titel “The Game Of Ouroboros’, eigenlijk in de vorm van een soloproject van Jim Alfredson.

De inspiratiebronnen voor de muziek van ‘THEO’ moeten we in de sound van klassieke progressieve rockbands als ‘Emerson, Lake And Palmer’, ‘Yes’, ‘Pink Floyd’ of ‘Genesis’ gaan zoeken. Op de cd “The Game Of Ouroboros” staan amper zes tracks, maar de duurtijd van elk episch uitgesponnen rocknummer op deze cd varieert dan wel tussen 7 en 13 en halve minuut.

De albumtiteltrack waarmee begonnen wordt is goed voor bijna 10 minuten door orgel aangedreven rockmuziek. Daarna volgen acht minuten van het nummer “The Blood That Floats My Throne” en 7 minuten van “Creatures Of Our Comfort”.

Het 8 minuten durende “These Are The Simple Days” hebben we voor u ter kennismaking met ‘THEO’ als video bij deze recensie gevoegd. De twee laatste epische werkstukken zijn onze favoriete track “Idle Worship” (13:30 minuten) en slotsong “Exile” (11:15 minuten). Op deze wijze wordt progressieve rockmuziek al niet meer gemaakt sinds de jaren ’60 en ’70.

Naast Jim Alfredson op de toetsen zorgen Gary Davenport op bas, Jake Reichbart op gitaar en Kevin DePree op drums voor de bijkomende instrumentatie op de zes door Jim Alfredson gecomponeerde en gezongen tracks op dit album.

In de bij deze cd gevoegde informatie staat dat dit muzikale project drie jaar heeft geduurd vooraleer hij tevreden was over het beoogde resultaat en akkoord ging met de release van dit album. Wij laten het graag aan u over om te oordelen of deze debuut- en conceptplaat “The Game Of Ouroboros” van ‘THEO’ het lange wachten waard was.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Generation PROG Records

video