VANESSA PETERS – WITH THE SENTIMENTALS

De 34-jarige Vanessa Peters is een Amerikaanse singer-songwriter uit Dallas, Texas die alt.country- en Americana-liedjes componeert en opneemt, meestal samen met toetsenist, producer en eveneens echtgenoot Rip Rowan. Voor de meest recente plaat van Vanessa Peters heeft ze een muzikale alliantie aangegaan met het Deense folktrio ‘The Sentimentals’, bestaande uit zanger-gitarist M.C. Hansen, contrabassist Nicolaj Wolf en drummer Jacob Chano.

De tien tracks op het album “Vanessa Peters With The Sentimentals” werden tijdens twee sessies in Denemarken opgenomen in april en oktober 2014 met Rip Rowan op keyboards. Negen van de tien songs op deze cd werden door Vanessa Peters zelf geschreven. Het zijn splinternieuwe liedjes die afgewisseld worden met nieuwe interpretaties van drie oudere songs uit haar repertoire, maar er werd wel geen enkel nummer weerhouden uit haar recentste studioalbum “The Burn The Truth The Lies” uit 2012.

Maar de allereerste track op dit album is wel een coverversie, namelijk van het nummer “Pacific Street” van het uit Brooklyn, New York afkomstige kwartet ‘Hem’. Die door ‘Hem’-leadzanger Dan Messe gecomponeerde song stond voor het eerst op hun album “Eveningsland” uit 2004. Daarna brengt Vanessa Peters met haar loepzuivere stemgeluid en de sobere, maar zo mooie instrumentale begeleiding van ‘The Sentimentals’ eigen liedjes zoals “Call You All The Time”, “Big Time Underground”, “The Choice”, “Fireworks” (zie video met oude opname uit 2008), “Afford To Pretend” en de heerlijke cd-afsluiter “Getting By”.

De algemene teneur van de liedjes op deze cd is melancholie, ‘tristesse’ en beklijvende verhalen over hoe ze getormenteerd in de liefde door het leven probeert te gaan. Gelukkig maar voor haar zijn dit fictieve verhalen van een gelukkig getrouwde vrouw, maar wel ‘stories’ die wonderwel passen bij haar door tranen geplengde fragiele stem. Denk hierbij aan het werk van andere singer-songwriters zoals Lucinda Williams, Neko Case en de Canadese zangeres Kathleen Edwards.

‘Vanessa Peters And The Sentimentals’ komen van 17 tot 21 april naar Nederland en België voor vijf live optredens. Mocht u er de tijd voor hebben, dan kunnen we u het bijwonen van één van deze shows heel warm aanbevelen. U zult het zich achteraf zeker niet hoeven te beklagen. Daarenboven mogen we ook nog een splinternieuwe studioplaat van haar verwachten in de tweede helft van 2015.

(valsam)

 

Mar 24 - Nijmegen, NL (duo)
Mar 25 - Waalwijk, NL (duo)
Mar 27 - Westerwijtwerd, NL (duo)
Mar 28 - Thorn, NL (trio)
Mar 29 - Ossenisse, NL (duo)
Apr 2 - Gemert, NL (trio)
Apr 3 - Utrecht, NL (duo)
met The Sentimentals
17 april 2015: Groningen Museum, Groningen, NL
18 april 2015: Cultuurpodia Peel en Maas, Baarlo, NL
19 april 2015: De Cultuurboerderij, Westelbeers, NL
20 april 2015: Den Heksenketel, Evergem, BE
21 april 2015: Cultuurhuis, Heerlen, NL

 


Artiest info
Website  
 

CD Baby

video