CHRIS JAMISON – LOVECRAFT

Alweer iemand die volslagen nieuw klinkt voor ondergetekende. Nochtans heeft Chris Jamison al vier platen gemaakt, waarvan eentje zelfs de eindejaarslijst van de Austin Chronicle haalde. Dat is geen kleine referentie en we kunnen de keuze van de Chronicle begrijpen, want, te oordelen naar deze nieuwe plaat, is Chris Jamison iemand om in de gaten te houden. Ik moet toegeven, dat ik de plaat niet helemaal kan beluisteren: er zit namelijk een lelijke kras door mijn exemplaar, zodat ik slechts zes van de negen nummers kan beluisteren, maar die zijn ruimschoots overtuigend genoeg.

Jamison is een echte vakman, als het op schrijven van songs aankomt. Hij doet ons een beetje denken aan een Josh Ritter of een jonge Jackson Browne, beiden ook heren die de gave der obe-servatie hebben en die het resultaat van die observaties in teksten kunnen gieten, waarvoor je even moet gaan zitten. Tel daarbij een talent voor heel mooie melodieën en u begrijpt dat wij hier al na enkele draaibeurten ijverig mee zaten te neuriën bij prachtsongs als opener “Always” of “Juniper Blues” of vooral “Waves of the Wind” en afsluiter “Old 81”.Stuk voor stuk zijn dat nummers die gemaakt zijn voor de radio en die je keer op keer opnieuw en opnieuw kunt beluisteren.

Deze jongeman, die recent Austin inruilde voor Arizona, heeft werkelijk alles om een hele grote te worden: hij heeft een mooie stem, schrijft knappe teksten, bedenkt fraaie melodieën en arrangementen en is dus een songwriter pur sang. Hij springt vlot van de folk naar de country en weer terug, met links en rechts een jazzy uitstapje richting pop. Dat noemen we dus “veelzijdig” en daar hebben wij een boon voor. Jammer dus van dat technische mankementje: met zes van de negen nummers die beluisterbaar zijn, scoort Jamison een vlotte onderscheiding. Alles laat uitschijnen dat de drie nummers die ik iet kon horen, niet minderwaardig zijn en dus kan ik enkel concluderen dat ik eind maart, als de plaat echt in de handel zal zijn, ik achter een intact exemplaar aan moet. Ik hoop van u hetzelfde !

(Dani Heyvaert)


Artiest info
Website  
 

video