BABY SCREAM – FAN, FAN, FAN / THE WORST OF … (2 CD)

“Fan, Fan, Fan” is de nieuwste plaat van de Argentijnse muzikant ‘Baby Scream’ uit Buenos Aires, het alter ego van zanger, gitarist en songschrijver Juan Pablo Mazzola die als geheide ‘Beatles’-fan en aanhanger van de powerpopmuziek uit de jaren ’60 en ’70 zijn liedjes in diezelfde, wat ouderwetse sfeer componeert. Vorig jaar recenseerde ik voor ‘Rootstime’ zijn verzamelplaat met de wat cynische titel “Greatest Failures”.

Voor de productie van zijn nieuwe album kreeg hij de steun van pianist-organist Nick Schinder en enkele studiomuzikanten. De ‘Beatles’-sound is het overduidelijkst aanwezig in de songs “Back To Douche” en in de John Lennon-achtige pianoballads “A Human Being On Mars” en “Haters Will Hate” die ook wel wat referenties naar de sound van David Bowie in zich hebben.

Andere leuke en catchy songs zijn het uptempo-liedje “Loner”, het naar de alt.country van ‘The Jayhawks’ en ‘Wilco’ lonkende “Captain Hook”, “The Girl Next Door” en het op bijgaande video te beluisteren “I Don’t Wanna Wake Up From This Dream”, waarbij wij even aan ‘E.L.O.’ moeten denken. ‘Baby Scream’ is een veelschrijver als het op songs aankomt. Na de release van zijn laatste studioalbum “Secret Place” in 2011 had Juan Pablo Mazzola zo meer dan 200 liedjes in de lade liggen die nog op een opname wachten.

Voor deze plaat heeft hij zich echter eens heel goed laten gaan, want naast de twaalf tracks op “Fan, Fan, Fan”, die in totaal amper 31 minuten duren, werd er een tweede cd “The Worst Of …” in het doosje bijgevoegd met daarop niet minder dan 27 tracks waarvan er 22 nieuw door hem werden gecomponeerd. Bij de mooiste eigen composities rekenen wij rocksongs “Unicorns”, “Shooting Stars”, “In A Picture” en “Sparks”, naast de ballads “As Long As It Hurts (I’m Fine)” en “My Very Last Mistake”.

Daarenboven zijn er vijf coverversies van enkele favoriete liedjes uit het repertoire van zijn helden. Zo brengt hij “20th Century Boy” van Marc Bolan’s groep ‘T.Rex’, “I’ll Be There For You” van ‘The Rembrandts’ en “The Concept” van ‘Teenage Fanclub’. Verder brengt hij “Scooby-Doo Theme Song” uit de bekende Amerikaanse televisieserie “Scooby-Doo, Where Are You?” en het nummer “Cruella De Vil” uit de soundtrack van de Disney-film “101 Dalmatiërs”.

‘Baby Scream’ hoeft zich na dit dubbelalbum niet meer te bewijzen als songschrijver want een keuze maken tussen beide cd’s is niet zo eenvoudig. “The Worst Of ..” is absoluut geen bevestiging van de albumtitel, maar “Fan, Fan, Fan” omschrijft dan weer wel hoe wij ons na beluistering van al deze songs van Juan Pablo Mazzola voelen.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Baby Scream Records

video