HARRY HARRIS – SONGS ABOUT OTHER PEOPLE

Harry Harris is de echte naam van de Londense verhalen vertellende singer-songwriter die voor zijn nieuwste album “Songs About Other People” tien zelf geschreven en knap georkestreerde folkrockliedjes heeft opgenomen. In zijn jeugdjaren maakte hij kennis met de muziek van gelijkaardige singer-songwriters zoals Van Morrison, James Taylor en Don McLean en voor het maken van zijn eigen composities zoekt hij inspiratie in het werk van o.a. ‘Counting Crows’, Bruce Springsteen en ‘Iron And Wine’, drie duidelijk hoorbare invloeden in zijn liedjes op deze cd.

Bij zijn optredens en voor zijn componeerwerk is de akoestische gitaar een onmisbaar instrument. “Songs About Other People” is de opvolger van zijn debuutplaat “Harry Harris” die hij al op 17-jarige leeftijd in eigen beheer had opgenomen. De nieuwe cd laat deze Britse performer horen als een meer volwassen en realistischer geworden tekstschrijver met vaak akoestisch gebrachte verhalen die op eigen en fictieve levenservaringen gebaseerd zijn.

Voor de opname van deze nieuwe plaat kreeg hij de hulp van enkele instrumentalisten waaronder zijn eigen broer en ook folkzanger Jack Harris, gitarist Sam Beer van de groep ‘Treetop Flyers’ die hier piano speelt en John Parker van de groep ‘Nizlopi’ op contrabas. Voor de backing vocals bij de song “I Was There” zorgde Anna McIvor en zangeres Nina Hunjan nam de backing vocals bij de songs “I Was There”, “Stag” en “Kitty’s Daddy” voor haar rekening.

De songteksten meevolgen op het bij de cd gevoegde tekstboekje is boeiend en leerrijk en laat de poëtische kwaliteiten van Harry Harris zien. De man zou alleen al met zijn akoestische gitaar in aanslag voor een gezellig intiem avondje muziek kunnen zorgen. Daarbij passen intrigerende liedjes als “Wild Bill” (zie video), het a capella gebrachte “Jenny Lind” (een ode aan de beroemde Zweedse operazangeres), “Kitty’s Daddy” en “The Day I Met The King”, een fictief verhaal over een ontmoeting met Elvis Presley.

'Handige' Harry Harris verdient met zijn uiterst expressieve liedjes zeker een plaatsje tussen de hedendaagse folksongs brengende singer-songwriters. Zijn “Songs About Other People” is een aanwinst voor de liefhebbers van verhalende songs en wat ons betreft mag hij het kanaal ook eens oversteken om die liedjes in onze contreien live op het podium te komen brengen.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Wild Sound Recordings

video