ELISABETH CUTLER – POLISHING STONES

Elisabeth Cutler is een Amerikaanse folkzangeres en songschrijfster die geboren werd in Boston, maar vooral optrad in New York City en vier van haar soloplaten heeft opgenomen in Nashville, Tennesee. De voorbije tien jaar van haar leven bracht ze door in Italië van waaruit ze doorheen heel Europa tourde voor live optredens waarbij ze de muzikale inspiratiebronnen Joni Mitchell, Norah Jones en Diana Krall in haar zelf gecomponeerde liedjes laat weerklinken.

In opvolging van haar vijfde album “Slow Release” uit 2009 werd gedurende de voorbije 5 jaar in Italië een nieuwe plaat klaargestoomd die nu onder de titel “Polishing Stones” op de markt werd gebracht via het Duitse platenlabel ‘Beste ! Unterhaltung’. Op deze cd brengt Elisabeth Cutler elf intimistische, bluesy en jazzy deuntjes die onder de noemer ‘easy listening’ kunnen worden gecategoriseerd.

Net als bij haar vorige plaat werd nu eveneens geopteerd voor de Italiaan Filippo De Laura als producer. Elisabeth Cutler begeleidt zich tijdens het brengen van haar over leven en liefde handelende liedjes zelf op haar akoestische gitaar, een instrument dat ze als geen ander stijlvol weet te beheersen.

Haar warme, innemende stem staat centraal bij de knap gearrangeerde liedjes op “Polishing Stones” die allemaal in een ‘laid back’-sfeertje worden gebracht. Hoewel er niet zo’n grote variatie is terug te vinden in de nummers op deze plaat, hebben we ons toch weer veroorloofd om enkele favoriete songs voor u te selecteren: titeltrack “Polishing Stones”, “I Found You”, het dynamisch catchy “I Am Love”, het poppy liedje “Across Your Heart” en het romantische “Nothing But Love”. Al bij al is “Polishing Stones” van Elisabeth Cutler een zeer aangenaam genietbare plaat voor in de rustige avonduurtjes.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Beste ! Unterhaltung