FRED GILLEN JR – WAGE LOVE

Fred Gillen Jr. is een singer-songwriter van politiek geïnspireerde folksongs die alle mistoestanden en sociale ongelijkheden in zijn thuisland Amerika willen aankaarten. We kenden hem al een tijdje van zijn producerswerk voor albums van Carolann Solebello (“Steel And Salt” uit 2014) en Scott Urgola (“Now’s The Time” uit 2010).

Deze troubadour uit Verplanck, New York heeft nu met “Wage Love” elf zelf gecomponeerde liedjes op plaat gezet. Deze cd is de opvolger van zijn album “Silence Of The Night” uit 2012. Het ‘do it yourself’-album werd ook door hem opgenomen, gemixt en geproduceerd en hij speelde op alle instrumenten die te horen zijn bij deze liedjes. Zangeres Laura Bowman zingt mee op vijf tracks en op drie nummers mocht Paul Magliari op drums spelen en Matt Turk speelde op mandoline bij de twee songs “Election Day” en “Ghost Of Joe Hill”.

In zuivere Pete Seeger en Woody Guthrie-stijl brengt hij de openingssong “Walking Down That Freedom Highway”, een modern protestlied over de vrijheid die de mensen in Amerika alsmaar minder mogen ondervinden. Thema’s als verkiezingen (“Election Day”), de oorlog (“Cost Of War”, “Killing Machine” en het op de video te beluisteren “Fall Down”), de vrijheid (“Walking Down That Freedom Highway”, “The American Dreamer” en “We The People”) en de rechten van de werkende man (in het over de vakbondsleider handelende “Ghost Of Joe Hill”) komen allemaal aan bod in de liedjes van Fred Gillen Jr. op de cd “Wage Love”.

Als reactie op de ‘Occupy’-beweging die zijn pijlen vooral op het kapitaalcentrum ‘Wall Street’ richtte, schreef hij het nummer “Occupy Your Own Mind” en zijn bewondering voor het muzikale voorbeeld Pete Seeger vertaalde hij in het nummer “I Dreamed I Saw Pete Seeger” waarmee dit album op bijzondere wijze wordt afgesloten.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: DYS Records

video