OZARK HENRY – PARAMOUNT

Eind april wordt Piet Goddaer aka ‘Ozark Henry’ 45 jaar. Zijn solocarrière als pop- en rockmuzikant begon in 1996 met zijn debuutplaat “I’m Seeking Something That Has Already Found Me”, een album dat door niemand minder dan David Bowie de hemel werd ingeprezen, maar verder alweer snel in de vergetelheid is geraakt.

Vorig jaar verscheen dan het zevende album “Stay Gold” van deze beroemdste inwoner van Oostduinkerke. Daarop staat ook zijn grootste nummer 1-hit “I’m Your Sacrifice”. ‘Ozark Henry’ heeft op een paar radiohitjes na eigenlijk altijd in de marge van de hitparades gewerkt en we kunnen ons nauwelijks van de indruk ontdoen dat Piet Goddaer zich vooral daar goed thuis voelt. Toch kreeg hij voor bijna al zijn albums een platina plaat, iets wat toch op een grote fanbasis wijst.

2015 werd uitgekozen als het jaar om eens terug te blikken op zijn 20-jarige muziekcarrière, iets wat hij na 10 jaar ook al deed met het ‘best of’-album “A Decade”. ‘Ozark Henry’ doet dat deze keer op een vrij unieke en in België nooit eerder vertoonde wijze. Op de splinternieuwe cd “Paramount” verzamelt de singer-songwriter, componist en producer zijn beste liedjes die hij in een bijzondere setting brengt onder begeleiding van het uit 90 topmuzikanten bestaande ‘Nationaal Orkest Van België’. Hiermee geeft dit tot de wereldtop behorende symfonieorkest een klassiek tintje aan de songs van ‘Ozark Henry’.

Naast veertien van zijn eigen composities brengt ‘Ozark Henry’ eveneens een muzikale hommage aan zijn eigen idool en voorbeeld David Bowie door een heerlijke versie van diens nummer “Heroes” hier als “We Can Be Heroes” (zie video) te brengen, een versie die ondertussen als single op de markt is gekomen en torenhoog in de hitlijsten belandde.

Piet Goddaer schreef ook vier nieuwe nummers voor dit unieke muzikale project. De pianosong “At Sea” componeerde hij samen met Joost ‘Novastar’ Zweegers en zangeres Laura Groeseneken verzorgt de backing vocals bij een achttal liedjes. Het ‘Nationaal Orkest Van België’ stond bij de opnamen onder leiding van dirigent en algemeen muziekdirecteur van de Duitse stad Bonn Stefan Blunier en Piet Goddaer tekende zelf voor de uitstekende productie van “Paramount”.

De originele popsongs zijn haast onherkenbaar opnieuw gearrangeerd voor deze klassieke bewerkingen. Maar nummers als “Out Of This World”, “Vespertine”, “Indian Summer”, “Godspeed”, “Sundance” en “Sweet Instigator” blijven ook in die nieuwe versies gemakkelijk overeind en de plechtige bewerkingen geven eigenlijk een volledig nieuwe dimensie aan deze songs. “Paramount” is een heel speciaal, maar ook heel mooi album dat zowel bij de popliefhebbers als bij de aanhangers van klassieke muziek op bijval zal kunnen rekenen.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Sony Music

video