WILDIE – LOST & GONE

Americana-muziek lijkt dezer dagen zeer goed te gedijen in het Hoge Noorden. We hadden nog maar heel recent de nieuwe cd van Ellen Sundberg en hier hebben we met “Lost & Gone” van de formatie ‘Wildie’ uit het Zuidoosten van Zweden alweer een schijfje met schitterende muziek in deze stijl.

Deze keer tekenden leadzanger en songschrijver Anders Thorén, gitarist Rasmus Svensson, drummer Marcus Rostedt en bassist Peter Antonsson als bandleden van ‘Wildie’ voor de tien nummers in het Americana-genre. Rasmus Svensson was de producer van “Lost & Gone” en hij speelde eveneens alle instrumenten in voor de opname van deze plaat, terwijl Anders Thorén zong en op piano tokkelde.

Op de video bij deze recensie kunt u kijken en luisteren naar de eerste single uit dit album “Chopped & Stacked”. Andere leuke nummers op dit schijfje zijn “Making Days Meet”, de schitterende countrysong “Explore & More”, de hartverscheurende albumtiteltrack “Lost & Gone”, het nog mooiere “Silence” en het catchy en zeer mooi gezongen liedje “Missy”.

Een bemerking bij dit album is dat je af en toe wel eens kunt horen aan de zangpartijen van Anders Thorén dat hij niet van Amerikaanse origine is omdat hier en daar een licht Zweeds accent in de uitspraak opvalt. Op zich hoeft dat echter helemaal niet erg te zijn want de songteksten bij deze nummers zijn wel knap en duidelijk. Derhalve onze conclusie dat “Lost & Gone” van ‘Wildie’ een mooie debuutplaat is geworden die hopelijk zal leiden tot nog meer moois van deze Scandinavische kerels.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Rootsy.nu
Distr.: Sonic Rendezvous

video