JENNA ATTISON – BETTER DAYS

Na jarenlang tekstbundels te dichten, wilde Jenna Attison iets anders en kwam ze op het idee om het gene ze geschreven had te zingen. Ze nam het zelf op en was na het beluisteren positief verrast. Ze liet het horen aan producer Juan van Emmerloot en die zag potentie in de stem en de muziek van Jenna. Dat gaf de jongedame nog meer moed en vanaf 2002 begon ze met opnames te maken en optredens te verzorgen. De meeste teksten en muziek van de twaalf songs op 'Better Days' komen van Jenna's hand en van Juan van Emmerloot. Deze laatste kennen we vooral als drummer bij Snowy White, Popa Chubby en Steve Lukather. Hij is naast co writer op 'Better Days', ook de man van de ritme gitaar en percussie (stomp box) op het album. De lead guitar wordt verzorgd door Jeroen Doppen. De productie, mixing en mastering van 'Better Days' lag in handen van Vanmerloot Music Pros.

Vanaf het eerste woord dat Jenna Attison in de titelsong 'Better Days' zingt valt haar warme, wondermooie stem je dadelijk op. Het is een sobere song qua begeleiding, doordat er alleen maar twee akoestische gitaren te horen zijn wordt de stem van de zangeres nog meer in de spotlichten gezet. Al moet ik zeggen dat het fijne solo werk van Jeroen Doppen mij ook wel bekoord. In 'Rhythms Of The Past' hoor ik het stem timbre van Dani Klein en het ritme van Vaya Con Dios. Dat verleidelijke jazzy ritme met Latijnse invloeden zorgen er voor dat dit een heel knappe song is. In het refrein van 'Where 2 Go2' verzorgt Juan van Emmerloot de backing vocals. De stemmen van hem en Jenna passen perfect bij elkaar. De stem van Jenna blijft bekoren, ook als er woede en onmacht in haar stem klinkt zoals in 'Get Outta Here'. Dit nummer is iets feller en de twee gitaristen kwijten zich prima van hun taak. In 'Deep Dark Turquoise' gaan de zangeres en haar twee begeleiders terug de jazzy weg op. Jeroen Doppen zijn vingerspel op de akoestische six string is subliem tijdens de solo. Het beste nummer op het album is volgens mij 'Blue Sky'. Knap samenspel van de twee gitaristen en het heeft een mooi ritme. Als Jenna dan nog verleidelijk zingt dat ze under the blue sky of California zou willen wonen, dan droom je weg en zou je willen dat je daar met haar was en dat ze daar alle dagen voor je zong. Het liefdesliedje 'Rainbow Song' heeft een aangenaam refrein dat ook weer door Jenna en Juan in perfecte harmonie samen gezongen wordt. De gitaar van Jeroen klinkt weer heel mooi met zijn korte indringende riffjes tijdens 'When Eyes See'. Het felste nummer op het album 'Better Days' is zonder twijfel de afsluiter 'Greenhouse Lover'. Juan van Emmerloot horen we op de stomp box en Jeroen Doppen schittert op de elektrische gitaar. De stem van Jenna klinkt rauw en heel overtuigend in deze song waarin ze haar verliefdheid niet wegsteekt.

'Better Days' is een album dat je moet opzetten wanneer je tijd hebt om te luisteren. Niet als achtergrond muziek ofzo. De stem van Jenna Attison is één van de mooiste stemmen die ik ken, daarvoor alleen al zou je naar het album luisteren. Maar ook het instrumentale steekt ver boven de midden maat uit. Jeroen Doppen en Juan van Emmerloot zijn twee erg begaafde gitaristen.


Walter Vanheuckelom

 

Artiest info
   
 

Label : Whitezone

video