THE GREAT DICTATORS – KILLERS

Nadat er in 2012 drie ep-tjes op de markt waren gekomen van de Deense rockformatie ‘The Great Dictators’ kwam er begin 2014 een eerste volwaardig studioalbum met de cd “Liars”. De band uit Kopenhagen heeft vorig jaar hard gewerkt aan een tweede album dat begin volgende maand zal verschijnen onder de titel “Killers”.

Een eerste single uit deze nieuwe plaat is intussen al uitgebracht met het van een knappe animatievideo voorziene nummer “Strange Ways” (zie video) waarin de twee hoofdrolspelers leadzanger Dragut Lugalzagosi en de Russische president Vladimir Poetin zijn.

‘The Great Dictators’ werd opgericht door Lugalzagosi in 2011 en werd een trio door de toevoeging van Jakob Lundorff en Mikkel Balle. Bij live shows komen daar ook nog Asker Bjork, Kasper Husted en Hans Martin bij voor extra instrumentale ondersteuning. Het speciale stemgeluid van de leadzanger is het belangrijkste kenmerk van de band die vlot in het gehoor liggende rockliedjes en Americana-deuntjes produceert op hun nieuwe plaat die in totaal elf eigen composities telt.

‘The Great Dictators’ gebruiken ook minder conventionele instrumenten in hun songs zoals banjo, mandoline, accordeon, zingende zaag en autoharp. Die zorgen voor een ongebruikelijke sound bij nummers als “Holy Creatures” en de swingend rockende nieuwe single “Strange Ways”.

Het gaat zeker ook niet altijd om rocksongs op deze cd, want liedjes als “Heathens”, “We Don’t Have Sound”, “Baby Skull Ring”, “Shame” en “Rockets” zijn eerder als melodieuze popballads in de stijl van een band als ‘The National’ te omschrijven. Ook het knappe “In The Name Of The Father” en “Vote For Me” zijn veel meer ingenieuze pianoballads waar Dragut Lugalzagosi zijn beste zangprestatie aan heeft gekoppeld.

Om als dictators of moordenaars door het leven te gaan lijken deze Deense kerels me eigenlijk veel te braaf, maar als ‘The Great Dictators’ zijn ze met hun nieuwe album “Killers” zeker in staat om een aantal jaartjes mee te draaien aan de top van de hedendaagse pop- en rockmuziek in Europa.

(valsam)
“It is hard to believe that these nice and sweet Danish guys could be dictators or killers, but it will be much easier to believe that ‘The Great Dictators’ with their 2nd album ‘Killers’ are going to become part of the absolute top in the contemporary rock and pop scene in Europe for several years.“– www.rootstime.be

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Royal Toad Records

Info: Hemifran

video