LEAH CAPELLE – LEAH CAPELLE (EP)

De volwassenheid en de doorleefdheid in de stem van de amper 19-jarige singer-songwriter Leah Capelle op haar naar zichzelf vernoemde ep is het meest opvallende kenmerk bij een eerste beluistering van de zes tracks op die plaat. De jongedame uit Winnetka, Illinois heet eigenlijk Leah Silberman en ze tekent onder deze naam ook voor het schrijven van tekst en muziek van de liedjes op deze cd. De muziekstijl waar ze voor gekozen heeft, positioneert zich in de omgeving van folk, pop en een beetje alternatieve rockmuziek.

Leah Capelle was amper zes jaar oud toen ze al pianolessen ging volgen en twee jaar later schreef ze haar eerste eigen liedje. Nog enkele jaartjes later was de akoestische gitaar het volgende instrument dat ze leerde beheersen en dat ze gebruikte voor het componeren van haar eigen nummers. Voor de job als producer van haar debuutplaatje kon ze rekenen op Jeff Bova, een man die eerder zijn pluimen al had verdiend bij o.a. ‘Blondie’ en ‘Celine Dion’. Dat ze daarbij in goede handen terecht was gekomen, kunt u zelf horen als u luistert naar de zes liedjes op deze cd.

Opener “Would You Know” is een moderne, dynamische en radiovriendelijke popsong, “In A Boat” is een muzikaal eerbetoon aan de fijne tijd die ze samen met haar grootvader op zee heeft mogen doorbrengen. “Natural Disaster” is een liefdesliedje dat als een pianoballad begint maar langzaamaan uitgroeit tot een stevige rocksong.

Dan wordt het even heel stil en intiem met de akoestische gitaarballad “My Love Has Dried Up” (zie video), een ‘break-up’-song waarin ze haar gevoelens van pijn en verdriet beschrijft bij een aflopend liefdesverhaal. In de song “My Confession” bekent ze schoorvoetend dat ze niet de ideale partner of dochter is zoals haar vriend en haar ouders haar zien of van haar verwachten te zijn. De stiltes die tijdens het brengen van dit nummer een paar keer vallen zijn beklijvend en zelfs wat pijnlijk.

Het naar onze smaak mooiste liedje heeft Leah Capelle tot op het einde bewaard met “This Storm”, een lieflijke pianoballad over het plotse verlies van geliefden en een song die erg sfeervol wordt ingekleurd door het schitterende cellogeluid van Rob Lewis. Beloftevol qua songs en zang en zeer mooi gearrangeerde muziek; ziedaar een korte samenvatting over de titelloze debuutplaat van Leah Capelle, de piepjonge nieuwkomer aan het firmament van de pop- en folkscène.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

video