GREG SHIRLEY – RAISED ON THE RUN

“A rambling reminiscence of a life lived on the road… “

Country zanger Greg Shirley (°1969) is geboren in Houston, TX, maar is woonachtig in Tuscaloosa, AL. Gedurende zijn jeugd reisde hij veel met zijn ouders, die de warmte in het Zuiden (van Texas tot Noord Carolina) opzochten. Zijn vader was metselaar. Onder het reizen luisterde Greg veel naar country, folk en rock songs op de radio. Zijn beide ouders waren heel muzikaal. Zijn vader was een gospel bas zanger en zijn moeder speelde folk gitaar. Na de scheiding van zijn ouders en het overlijden van zijn moeder, trok Greg met zijn vader naar  Alabama. Ook Greg had al jong een talent voor zingen en gitaar spelen. Hij werd al snel de frontman van meerdere bands in de Birmingham area. Aanvang jaren ’90 trouwde Greg en wou hij een professioneel muzikant worden. Greg verhuisde hiervoor met zijn familie naar Nashville. Al na enkele jaren besluit hij te stoppen als metselaar om full time te gaan optreden. Wanneer zijn vader terminaal ziek wordt, verhuist Greg terug naar Tuscaloosa in Alabama. Greg is nu zelf aannemer in de bouw en vader van vijf kinderen. Zijn liefde voor muziek is gebleven. Greg treedt nog steeds in zijn vrije tijd op in de Birmingham en Tuscaloosa area.

“Raised On The Run” is het debuut album van Greg Shirley en verwijst naar zijn jeugd en de reizen die hij met zijn familie deed op de snelwegen tussen Texas en Noord California. Voor het album trok Greg de studio in samen met  multi-instrumentalist Jim “Moose” Brown (Bob Seger), drummer Eddie Bayers (Academy of Country Music Drummer of the Year) en bassist Kevin “Swine” Grantt (Willie Nelson). Voor zijn teksten kon Greg verder beroep doen op Nashville’s songwriters Bernie Nelson en Chris Wallin. 

Het album opent met de titel song 1” Raised On The Sun” en laat ons al onmiddellijk horen wat we nog verder kunnen verwachten. Eddie Cong op steel gitaar, zorgt hier voor aardige accenten. 2”Hard Road To Easy Street” is een rustige country ballade met toetsenman Jim Brown, die in de achtergrond alles aardig inkleurt. Het wordt nog rustiger en ingetogener met 3”Come On Man”, waarin Greg laat horen dat hij een uitstekend zanger is. Als Greg 4”Honky Tonk Highway” inzet zal de reactie van het publiek in de zaal bij deze swampy rocker, niet op zich laten wachten. 5”Hillbilly Girl” is al eerder uitgebracht als (promo) single (inclusief de bijhorende video) en verdient zeker radio zendtijd. Het wordt nog zwoeler en meer rocken als Greg vervolgt met 6”In A Pickup Truck”. De rust is er terug bij de mijmeringen in de mooie ballade 7”It’ll All Be Over Soon Enough” en 8”Jesus On The Dash”. 9”Help Us All” is een volgende rocker, die James Mitchell op gitaar en drummer Eddie Bayers scherp houden. Tijdens 10”I Can Only Love You Like A Man”  worden de lichten gedoofd en is het tijd voor wat genegenheid. We naderen het einde rustig met nog meer mijmeringen en levenswijsheid in 11”The Good Drugs”. Greg sluit het album gevoelig af met een laatste ballade 12”Alabama Rain”, de thuisstaat die hem met altijd open armen ontvangen heeft. 

Country zanger Greg Shirley is er met zijn debuut “Raised On The Run” in geslaagd om een gedegen en gevarieerd country album te maken.

Eric Schuurmans

 

Album tracks: 1” Raised On The Sun” [Nelson/Shirley] - 2”Hard Road To Easy Street” [Nelson/Shirley] - 3”Come On Man” [Douglas/Nelson/Duncan] - 4”Honky Tonk Highway” [Nelson/O’Donnell] - 5”Hillbilly Girl” [McEwen/Mack] - 6”In A Pickup Truck” [Smith/Sawchuk] - 7”It’ll All Be Over Soon Enough” [Miller/O’Donnell/Phillips] - 8”Jesus On The Dash” [Hish/Tiger/Willis] - 9”Help Us All” [Pezzillioux/Shirley] - 10”I Can Only Love You Like A Man” [Miller/Nelson] - 11”The Good Drugs” [Dave Gibson/Chris Wallin] - 12”Alabama Rain” [Tom Barnes] – All songs written by [like indicated] – Produced by T.W. Cargile & Greg Shirley

Line-up:
Greg Shirley: vocals, guitar
Eddie Bayers: drums
Kevin “Swine” Grantt: bass
Jim “Moose” Brown: keys
James Mitchell: electric guitar
Billy Panda: acoustic guitar
Eddie Cong: steel guitar, dobro
Russell Terrell: background vocals

Discography:
2015 : ”Raised On The Sun”

Artiest info
Website  
 

Label: Garage Door Records

video