JAN RØRDAM – STARDUST IN YOUR HANDS

In tegenstelling tot zijn twee jaar geleden op de markt verschenen album “Extraordinary Heart & Soul” heeft de Deense singer-songwriter Jan Rørdam voor zijn nieuwe plaat “Stardust In Your Hands” een volledige eigen begeleidingsband mee in de opnamestudio in Kopenhagen genomen om zijn songs van de passende instrumentatie te voorzien.

Net als bij zijn vorige plaat bestaat deze zelf geproduceerde cd ook uit twaalf nummers die Jan Rørdam samen met zijn vaste muziekpartner Brian Patterson heeft gecomponeerd, waarbij deze laatste borg moest staan voor professionele Engelstalige songteksten. Ook nu weer worden die liedjes in een gezellig en rustig sfeertje gebracht, te beginnen met “Cruise With The Music” en de eerste single “We Just Meet In Memories” (zie video).

Zangeres Nynne Hansen is op de meeste songs subtiel aanwezig in de achtergrond, behalve dan in het door haar meegecomponeerde “The Boys In The Band” waarin ze naast het verzorgen van de leadzang ook nog op akoestische gitaar meespeelt. Later in “Beatiful Day” draagt ze nog een stevig vocaal steentje bij aan dit samen met Jan Rørdam gezongen duet.

In de gekende troubadourstijl van de Britse singer-songwriters zingt Jan Rørdam zijn op muziek gezette verhalen over liefde en leven erg mooi en beheerst. Albumtiteltrack “Stardust In Your Hands” is zo’n typische oorwurm, net als het op iets van James Taylor lijkende “Waiting For A Flame To Light The Fuse”, het innemend mooi gezongen liedje “Back Home” en het jazzy “Intuition Overdrive”.

Een verrassende, jedoch erg mooie track op deze plaat is het slotnummer “Day In – Day Out” waarin co-auteur Brian Patterson met zijn lage baritonstem op gezapige wijze een verhaaltje zit te vertellen terwijl in de refreintjes heel zachtjes gezongen wordt door Jan Rørdam en Nynne Hansen. Knappe cd.

(valsam)
“’Stardust In Your Hands’ is Jan Rørdam’s second album with songs in the English language. Like a modern troubadour, this Danish singer-songwriter is singing his stories about life and love in a beautiful and relaxed way, nicely supported by backing vocalist Nynne Hansen. This new folk record is a joyful enrichment to the contemporary music scene and a real pleasure to listen to around sunset time when the stars start to appear at the darkening sky.“ – www.rootstime.be

 

 

Artiest info
Website  
 

Info: Hemifran

video