TOD HUGHES PROJECT – CHANGING GEARS (EP)

De Canadese singer-songwriter Tod Hughes werd al op vrij jonge leeftijd beïnvloed door de bekende folkzangers en verhalenvertellers in de muziekwereld. Denk daarbij aan artiesten zoals o.a. Bob Dylan, Leonard Cohen of Neil Young. Voor hem was de inhoud en de oprechtheid van het vertelde verhaal van het allergrootste belang en werd de bijhorende folk- en rockmuziek eerder als ondergeschikt ervaren.

Het moest voor Tod Hughes allemaal uit het hart komen en over realistische ervaringen gaan, dingen die de gewone man in zijn dagelijks leven kan tegenkomen. Voor zijn eerste ep-tje “Changing Gears”, dat onder de naam ‘Tod Hughes Project’ op de markt is verschenen, schreef hij zes liedjes die hij met een volwaardige orkestratie in de Canadese opnamestudio heeft vereeuwigd op cd. Albumproducers Spencer Cheyne (drums) en Craig Newnes (akoestische en elektrische gitaren) spelen ook allebei mee in de begeleiding van Tod Hughes bij het brengen van deze songs.

Openingslied “Let’s Dance” is een uptempo folkrocksong die de geesten van de luisteraars moet openstellen voor wat volgen gaat. Dat is het nummer “Follow Your Heart”, een countryrocker die ons aan Johnny Cash doet denken. Dan treedt de rust in via de ballad “Brad’s Song” en het door Mike Little gespeelde accordeonklanken ondersteunde nummer “Just Sing” (zie video).

Wat betreft de stemvastheid van Tod Hughes is er zeker nog enige ruimte tot verbetering, getuige daarvan de twee nog resterende liedjes op deze ep, zijnde reggaedeuntje “The Quiet” en de afsluitende rocksong “The Only Person Who Won’t Drink With Me Is You”. Maar deze eerste ep is wel een verdienstelijke poging die om bevestiging vraagt via een toekomstig volwaardig album.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video