PI JACOBS - HI-RISE RANCH (EP)

De Amerikaanse stad der engelen Los Angeles is de huidige uitvalsbasis van zangeres en songschrijfster Pi Jacobs, een dame waarmee wij bij Rootstime net twee jaar geleden hebben kennis gemaakt naar aanleiding van de release van haar toenmalige ep “Urbanicana”. Na een lange carrière als componiste van film- en televisiemuziek besloot Pi Jacobs in 2001 om als soloartieste op plaat te debuteren.

“Urbanicana” was destijds haar vijfde officiële plaat en nu is album nummer zes in onze postbus beland. “Hi-Rise Ranch” heet deze schijf, die alweer als een ep-tje werd opgevat en zes tracks herbergt die allemaal opgebouwd werden rond de release van de eerste popgeoriënteerde single uit dit album “Want To Want To” (zie video).

Anders dan bij haar vorige cd die volledig uit eigen composities bestond, verkoos Pi Jacobs voor “Hi-Rise Ranch” om ook een cover te brengen, namelijk van het nummer Babe I’m Gonna Leave You”, een folksong die eind jaren ’50 werd geschreven door ene Anne Bredon. Het liedje werd later tot hit gezongen door Joan Baez en kreeg in 1969 ook een plaatsje op het legendarische debuutalbum “Led Zeppelin” van de gelijknamige Engelse rockformatie.

Het lijkt wel alsof Pi Jacobs zich geroepen voelt om het publieke transportnetwerk te promoten door middel van de songs “Icy Road” en “The Train” en ook met de popballad “Starting Now” kiest ze resoluut voor de weg naar herstel van een gebroken relatie door een optimistische kijk op het leven aan te nemen.

“All For You”, de zesde en laatste song op “Hi-Rise Ranch” is een intieme liefdesballad die best bij schemerlicht te beluisteren is en nog beter zal klinken als je in de armen van je geliefde kan liggen. Met alweer een amper 20 minuten durende plaat lijkt ons nu toch het moment aangebroken te zijn voor Pi Jacobs om eens een volwaardig studioalbum op te gaan nemen, want dat deze dame sterke songs kan componeren heeft ze nu toch al wel veelvuldig bewezen met al haar ep-tjes.

(valsam)
“From L.A., the city of angels, the angelic voice of singer-songwriter Pi Jacobs comes to us via her latest released ep ‘Hi-Rise Ranch’. The six strong melodies and songs last only 20 minutes until it is over. This artist has proven to be a good composer and she should really consider to record a full album.“ – www.rootstime.be

 

Artiest info
Website  
 

Label:ThatCrazyChick Music

Info: Hemifran

video