BRIAN CARROLL – CANYON (EP)

Brian Carroll is een singer-songwriter uit Boston, Massachusetts die zichzelf een performer van modern rootsmuziek en Americana noemt. Tot op heden heeft hij zijn zelf geschreven liedjes altijd op de markt gebracht in de vorm van ep-tjes. Dat begon met “Outta This Town”, gevolgd door “Blood & Water” en het hier voor een recensie in de cd-speler draaiende “Canyon”.

Op deze schijf staan amper vier tracks die afklokken na 14 minuten. Het maakt het voor ons niet echt gemakkelijk om een oordeel te vellen over de zang- en songschrijverscapaciteiten van Brian Carroll. Hij heeft een soort van emotionele snik in zijn stem en dat is iets waar singer-songwriters al een heel eind ver mee kunnen geraken.

Ook de liedjes zelf zijn melodieus en zullen vlotjes worden geabsorbeerd door de luisteraar en fan van moderne Americana-songs. Opener “Climb” (zie video) spreekt ons wat meer aan dan het daarop volgend verhaaltje dat verteld wordt in de song “Above The Current”. Qua instrumentatie houdt Brian Carroll het ook vrij sober op deze vier tracks, hoewel de banjo werd bovengehaald voor het nummer “Goin’ Down”, naast de door hem zelf gespeelde begeleiding op akoestische gitaar.

De muzikale invloeden die we in zijn werk menen terug te horen gaan van Bob Dylan over Ryan Adams tot countryzangers als Jason Isbell en Johnny Cash. Dylan lag zeker op de draaitafel toen Brian Carroll het laatste nummer “Wade In The Water” voor deze ep heeft geschreven. Al bij al is “Canyon” een vlot beluisterbare cd, maar we willen graag snel meer van deze muzikant horen op een volwaardig studioalbum.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

video