ROGER STREET FRIEDMAN – THE WAITING SKY

“The Waiting Sky” is het debuutalbum van de in Brooklyn, New York wonende singer-songwriter Roger Street Friedman. Als zoon van een artiest en een schrijfster en met twee broers die allebei gitaar speelden, kon het moeilijk anders dan dat hij ook iets in de muziek zou gaan doen.

Hij verkoos het rootsrockgenre om zijn kennis en kunde als componist en zanger te etaleren, een carrière waaraan hij pas in 2005 begon nadat zijn beide ouders op amper twee jaar tijd waren overleden. Zijn ambitie om muziek te maken die betekenisvol over komt bij de luisteraars vertaalde hij in veertien liedjes die nu op het debuutalbum “The Waiting Sky” zijn terug te vinden.

Countryrocksong “Time To Fly” is het uptemponummer waarmee deze cd begint. Het is ook de eerste single uit de plaat en de hierbij toegevoegde video werd ter promotie klaargestoomd. Daarna volgt een erg knappe ballad via het als liefdesliedje opgevatte “The Miracle Is You”, zijn eerste zelfgeschreven song nadat hij en zijn vrouw na jaren van vruchteloos proberen toch een baby mochten verwachten.

Daarna schreef hij “The Ballad Of Fiberglas Buddha”, een meer dan 7 minuten durende, ironische folksong over het leven van een travestiet. Al gauw waren er meerdere liedjes gecomponeerd en werd er besloten om een eerste plaat in de studio te gaan opnemen.

De songs op deze cd en de zangstijl die Roger Street Friedman hanteert doen hier en daar wel wat denken aan het werk van o.a. ‘Dawes’ en Jackson Browne, met o.a. “Your Voice”, albumtiteltrack “The Waiting Sky” en slotnummer “Thinking About You” als typerende exponenten voor die Californische ‘feel good’-sound.

In de vier opeenvolgende songs piano- en celloballad “Too Soon”, het swingende rocknummer “Life Is Hard”, de traditionele folksong “Time Of A Life” en folkrocker “Gravity Always Wins” zingt hij over diverse levensfasen en de emoties en gevoelens die bij die specifieke fase horen. In het na de plotse dood van zijn moeder gecomponeerde nummer “Broken Hearted” zingt hij over eeuwige moederliefde en het afscheid van zijn vader vormt het onderwerp van de song “You Are Not Alone”.

Ook “I’ll Be There For You” is rechtstreeks uit zijn eigen leven gegrepen en is een warme muzikale ode en onvoorwaardelijke liefdesverklaring aan zijn zo geliefde dochter. “The Waiting Sky” van Roger Street Friedman is het zoveelste bewijs dat een muzikant die de inspiratie voor zijn liedjes in het eigen leven zoekt, er meestal in slaagt om die oprechte gevoelens op zijn luisterpubliek over te brengen via zijn muziek. Het debuutalbum was alvast een schot in de roos. Aan hem om nu via een tweede plaat te bewijzen dat hij nog veel meer in zijn mars heeft.

(valsam)

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
ROGER STREET FRIEDMAN
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime hier zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video