PORTRAIT [B] – POINT OF NO RETURN (EP)

Net twee jaar geleden maakte ik hier kennis met een jonge Limburgse popgroep uit Maasmechelen en omgeving die onder de naam ‘Portrait [B]’ aan een veelbelovende muzikale loopbaan wilde beginnen via de release van een eerste vijf songs tellende, door Luc Van Acker geproduceerde ep-tje dat de titel “Misery Boy” droeg en het radiohitje “Harlot” bevatte.

Deze vijf leden tellende formatie bestaat uit zanger Yannick Camps, toetsenist Joris Schols, gitarist Mark Cloostermans, drummer Ron Poelmans en bassist en oprichter van de band Herbert Coox. Na heel wat optredens in binnen- en buitenland heeft ‘Portrait [B]’ nu een opvolger voor die debuutplaat klaargestoomd. Het werd opnieuw een bijna 20 minuten durende ep ‘Point Of No Return’ met vijf nieuwe songs die in Wouter Bude’s ‘Moon Music Studio’ in het Nederlandse Maasbracht werden opgenomen.

De eerste song waarmee ze een gooi naar de hitlijsten proberen te doen is de knappe rockballad “Stay Behind” (zie video). Alle liedjes op deze schijf gaan trouwens over afscheid nemen, vertrekken (het dynamische rocknummer “Exit Only”), achterblijven (“Stay Behind”) of terug thuiskomen naar het warme nest (“Coming Home”). De meest hectische, ietwat chaotische nummers op deze ep zijn rocksong “Chasing Thunder” en het langzaam naar een climax stijgende slotnummer “City Of Light”.

Op ‘Facebook’ geven de jongens aan dat ze zelf ook wel fan mogen genoemd worden van o.a. ‘The National’ en ‘The XX’, bands die ook al sinds enkele jaren op onze volledige goedkeuring kunnen rekenen. Invloeden van de muziek van deze groepen zijn dan ook hier en daar subtiel aanwezig in de sound die ‘Portrait [B]’ zelf heeft proberen te creëren op “Point Of No Return”. En met de warme, ietwat melancholische stem van Yannick Camps kan je zowat alle muzikale kanten uit. Zoals blijkt uit deze alweer zeer leuke cd.

(valsam)

 

29 maart: Rock Monsieur, De Volbloed, Hamont (BE)
2 mei: DMDD Live, De Exelse Molen, Exel (NL)
9 mei: Exposure Music Awards Belgium, Nijdrop, Opwijk (BE)
15 mei: Eurorock Festival, Neerpelt (BE)
13 juni: Live@V8-Bangles, Neerpelt (BE)


 


Artiest info
Website  
 

Label: Raven Black Music

video