EOIN GLACKIN – EOIN GLACKIN

Het gebeurt minder en minder vaak dat ik van mijn sokken wordt geblazen door een totaal nieuwe naam aan het muziekfirmament, maar met de Ierse singer-songwriter Eoin Glackin uit Dublin is het me toch nog eens totaal onverwacht overkomen. Deze op jonge leeftijd naar Londen uitgeweken Ier is nochtans niet aan zijn proefstuk toe want zijn eerste plaat “Not Lost” verscheen al in 2011 en twee jaar later verscheen het album “Rain Finally Came”. Beide cd’s werden oorspronkelijk echter alleen in Ierland uitgebracht.

De tien liedjes op zijn titelloze nieuwe plaat zijn stuk voor stuk pareltjes, zowel qua muziek als qua zang en deze artiest verdient het dan ook om heel snel tot een superster in de muziekwereld uit te groeien. Kijk en luister naar de song “Pretty Girl” op bijgaande video en u zult ons enthousiasme wel heel snel begrijpen.

Naast dit heerlijke liedje staan er nog negen andere songs die Eoin Glackin allemaal zelf heeft geschreven en in een Ierse studio met de hulp van een arsenaal gastmuzikanten heeft opgenomen voor deze geweldig mooie plaat. Die moet een internationale lancering voor deze muzikant inluiden en is eigenlijk een geremasterde versie van het album “Rain Finally Came” uit 2013.

De ‘Coldplay’-achtige poprocknummers “Dancing Anymore” en “Dark Rockin’ Woman” openen dit album op magistrale wijze om daarna het tempo wat te laten zakken voor de popballad “Rain Finally Came”. In rocksong “Morning Take Us Easy” lijkt zijn stem wat op die van onze betreurde Luc De Vos, net als in de daarop volgende intieme ballad “What Am I To You?” met mooi vioolspel van Aisling Bridgeman.

“Hello Caroline” is een catchy meezinger in folkstijl en voor “You Are The Revolution” moeten we weer even terug naar ‘Coldplay’ om aan een vergelijkbare sound te refereren. Single en ballad “Pretty Girl” is onze favoriete song uit deze plaat, naast de ook al wat tragere afsluiter “Last Night In This Town”.

Eoin Glackin heeft in de voorbije jaren vooral voorprogramma’s verzorgd voor o.a. Beth Orton en Joan Armatrading, maar dat deze jonge artiest, die de Ierse troubadour en singer-songwriter Damien Dempsey als stichtend voorbeeld voor ogen houdt, al heel snel zelf de hoofdact op de muziekpodia zal gaan worden staat voor ons buiten kijf.

(valsam)


Artiest info
Website  
 

Label: Fairfield Four Records

Distr.: Bertus

video